Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Lai gan kamaniņu braucēja Maija Tīruma atsākusi trenēties un decembrī gatavojas piedalīties Latvijas kausa izcīņā Siguldā, skaidrības par viņas iespējamo piedalīšanos Pasaules kausa (PK) izcīņas posmos vēl nav, pastāstīja Latvijas Kamaniņu sporta federācijas ģenerālsekretāre Dace Gods-Romanovska.

Latvijas komandas labākā braucēja Maija Tīruma novembra beigās īsi pirms PK pirmā posma Īglsā atgriezās Rīgā, lai ar ārstu palīdzību noskaidrotu sliktās pašsajūtas cēloņus. Viņa jutās slikti, reiba galva, un nebija skaidrības, kas kamaniņbraucējai īsti kaiš, tādēļ bija vajadzīga ārstu izmeklēšana, kas arī vēl nav viesusi skaidrību.

''Mēs vēl nezinām, kas noticis, jo analīzes neko neparastu nav uzrādījušas,'' sacīja Gods-Romanovska. ''Tomēr Latvijas Olimpiskās vienības ārsti strādā. Līdzīgā situācijā Maija bija arī pagājušās sezonas sākumā, kad bieži bija līdz pat 37 grādiem paaugstināta temperatūra, taču izmeklēšana novirzes neuzrādīja. Arī tagad viņas pašsajūta nav tā labākā, lai gan treniņi notiek. Grūti pateikt, kad Maija atgriezīsies Pasaules kausa izcīņā, bet viņa gatavojas piedalīties Latvijas kausa izcīņas sacensībās, kas notiks 19. 20. un 21. decembrī.''

Pārējā Latvijas kamaniņbraucēju izlase bez saudzējošā režīmā strādājošā Andra un Jura Šicu divnieka atrodas Vistlerā, Kanādā, kur nedēļas nogalē risināsies PK otrais posms, pēc kura viņi dosies mājās, nepiedaloties trešajā posmā Kalgari.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!