Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kanādas kamaniņu braucēja Aleksa Gouga sestdien Krievijā, Paramonovas trasē, uzvarēja Pasaules kausa priekšpēdējā posmā, tādējādi pārtraucot vairāk nekā 13 gadus ilgušo Vācijas sportistu dominanci sieviešu kamaniņu sportā. Vienīgā Latvijas pārstāve Maija Tīruma divu braucienu summā ieņēma desmito vietu.

Vācijas kamaniņu braucējas bija uzvarējušas visos Pasaules kausa posmos un pasaules čempionātos kopš 1997.gada novembra beigām. Toreiz vienās no sacensībām uzvarēja austriete Andrea Tagverkere.

Gouga pēc pirmā brauciena bija otrā, par 0,089 sekundēm zaudējot Pasaules kausa ieguvējai, vācietei Tatjanai Hifnerei. Otrajā braucienā Gouga sasniedza labāko laiku, bet Hifnere trases lejasdaļā pieļāva kļūdu un divu braucienu summā ierindojās tikai ceturtajā vietā.

Otro vietu divu braucienu summā ieņēma vāciete Karīna Švābe (+0,378 sekundes), bet trešā bija vēl viena Vācijas sportiste Natālija Geizenbergere (+0,399 sekundes).

Tīruma pēc pirmā brauciena bija devītā, otrajā uzrādīja 12.labāko laiku, bet summā palika desmitā. Viņa uzvarētājai zaudēja 1,401 sekundi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!