Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
2010./2011.gada Pasaules kausa izcīņas kamaniņu sportā pēdējā posmā, kas šīs nedēļas nogalē risināsies Siguldā, piedalīsies 132 sportisti no 19 valstīm, informē organizatori.

Vīriešu sacensībās startēs 48 sportisti, sieviešu sacensībās pieteikusies 31 sportiste, bet divniekos startēs 27 ekipāžas.

Sacensības Siguldā piektdien sāksies ar Nāciju kausa izcīņu, kas ir arī kvalifikācija Pasaules kausa pamatsacensībām. Sestdien un svētdien Pasaules kausa posms turpināsies ar individuālajiem startiem un startiem vīriešu divnieku ekipāžām, kā arī komandu stafetē.

Pasaules kausa finālposma sacensības komandu stafetē savas vizītes laikā Latvijā noskatīties plānojis arī Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Žaks Roge. SOK prezidents sacensības vēros, jo komandu stafete pretendē uz iekļaušanu ziemas olimpisko spēļu programmā.

Pirms Pasaules kausa pēdējā posma uz uzvaru kopvērtējumā vīriešu konkurencē kandidē itālis Armīns Cīgelers (665 punkti) un vācietis Fēlikss Lohs (630 punkti). Sievietēm uzvaru sezonas kopvērtējumā jau ir nodrošinājusi vāciete Tatjana Hifnere, bet divniekiem - vācieši Tobiass Vendls/Tobiass Artls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!