Foto: LETA
Pasaules labākās kamaniņu braucējas, kas sestdien Siguldas trasē sadalīja pasaules čempionāta medaļas, ar sacensībām ir ļoti apmierinātas.

"Es esmu ļoti apmierināta ar rezultātu, gan pirmajā, gan otrajā braucienā," saka pasaules čempione, vāciete Natālija Gaizenbergere. "Pirmais brauciens man izdevās izcils, otrajā nedaudz "nošūpojos"."

Jautāta, vai viņai nav apnicis visu laiku un visās trasēs būt uzvarētājai, vācu sportiste ar smaidu atbildēja noraidoši. "Man nav garlaicīgi visu laiku uzvarēt," smējās Geizenbergere.

Krievu sportiste Tatjana Ivanova, kura pēc pirmā brauciena bija trešā, spēja progresēt un izcīnīt sudraba godalgu. "Uz otro braucienu "savācos" un veicu to labāk," atzina Ivanova. "Es gribētu, lai Siguldā biežāk notiktu starptautiskas sacensības, jo Krievijas izlasei šī ir gandrīz kā māju trase, mēs te ļoti daudz trenējamies. Taču no otras puses - "mājas trasēs" vienmēr ir grūtāk braukt sacensībās. Piemēram, pērn es nespēju pacelties augstāk par trešo vietu."

Vāciete Tatjana Hifnere sudraba medaļu pazaudēja par piecām sekundes tūkstošdaļām, un sportiste teicās zinām, kur tas notika. "Tās 0,005 sekundes pazaudēju pirmajā virāžā pēc starta," viņa saka. "Otrais brauciens kopumā nebija tik labs kā pirmais, taču kopumā esmu ļoti apmierināta ar rezultātu."

Labākā no Latvijas sportistēm Elīza Tīruma izcīnīja 13.vietu, Kendija Aparjode ierindojās 26.vietā, Alise Evelīna Mitkus - 33.vietā, bet Ulla Zirne, kura pirmajā braucienā uzrādīja 18. labāko rezultātu, otrajā braucienā krita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!