Foto: AP/Scanpix

Latvijas kamaniņu braucēja Elīza Cauce sestdien, aizvadot neveiksmīgu otro braucienu, ieņēma 11. vietu ASV trasē Leikplesidā notiekošajā Pasaules kausa izcīņas otrajā posmā, bet Ulla Zirne piedzīvoja kritienu.

Cauce pēc pirmā brauciena bija devītajā vietā, sekojot uzreiz aiz trim vācietēm, trim amerikānietēm un divām kanādietēm, bet otrajā viņa uzrādīja vien 14.rezultātu, kas lika atkāpties par divām pozīcijām.

Uzvaru guvušajai titulētajai vācietei Tatjanai Hifnerei labākā latviete summā piekāpās par 0,821 sekundi. Zīmīgi, ka arī pēc otrā brauciena Cauce palika kā labākā no pārējām valstīm, jo palaida priekšā vēl vienu vācieti un amerikānieti.

Hifnere bija labākā pirmajā braucienā, bet otrajā uzrādīja vien sesto rezultātu, summā par 0,068 un 0,085 sekundēm apsteidzot kanādietes Kimberliju Makreju un Aleksu Gougu. Zīmīgi, ka kanādietes pēc pirmā brauciena bija vien ceturtajā un piektajā pozīcijā.

Tikmēr Zirne tikmēr pēc pirmā brauciena bija 16. vietā, bet otrajā viņa nesasniedza finišu.

Turpinājumā plkst.19.40 pēc Latvijas laika sestdien sāksies komandu stafete, kuru tiešraidē varēs vērot kanālā "Best4Sport TV".

Sezonas pirmajā posmā Zirne izcīnīja astoto vietu, kamēr vairāk pieredzējusī Cauce bija 12.pozīcijā. Tikmēr Sprinta kausā, kur sportisti cīnās par papildu punktiem Pasaules kausa kopvērtējumā, sportistes apmainījās pozīcijām - Cauce izcīnīja astoto vietu, kamēr Zirne ieņēma 12.pozīciju.

Jau vēstīts, ka Andris un Juris Šici piektdien Leikplesidā izcīnīja piekto vietu divnieku sacensībās, kamēr Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš otrajā braucienā krita un palika pēdējie. Tikmēr kungu sacensībās Inārs Kivlenieks ierindojās 17. vietā, bet Riks Kristens Rozītis piektdien Nāciju kausa izcīņā ieņēma vien 21. vietu, pamatsacensībām nekvalificējoties.

Pēc posma Leikplesidā sekos etapi Vistlerā (Kanādā) un Parksitijā (ASV).

Pasaules kausa posms Siguldas trasē gaidāms 14. un 15. janvārī, kas būs sestais sezonā. Savukārt kopā kalendārā ieplānoti deviņi Pasaules kausa posmi.

Tikmēr pasaules čempionāts kamaniņu sportā gaidāms 27.-29. janvārī Īglsas trasē Austrijā, bet pasaules junioru čempionāts šogad risināsies Siguldā.

Pagājušajā sezonā Latvijas kamaniņu braucēji sekmīgi startēja sezonas svarīgākajās sacensībās - Eiropas čempionātā Cauce izcīnīja sudraba medaļu individuālajās sacensībās, kā arī komandā ar Artūru Dārznieku un Šiciem guva otro vietu arī stafetē. Savukārt pasaules čempionātā Cauce, Kivlenieks, kā arī Šici izcīnīja sudraba medaļas stafetē. Vēl pasaules meistarsacīkstēs Šici bija ceturtie sprinta sacensībās un piektie divnieku pamatsacensībās, piekto vietu dāmām izcīnīja Cauce, savukārt Rozītis palika uzreiz aiz goda pjedestāla U-23 vecuma grupas sportistiem, bet kopējā vērtējumā vīriešiem ieņēma desmito vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!