Foto: F64
Altenbergas trasē Vācijā ar Nāciju kausa izcīņu sākās Pasaules kausa izcīņas astotais posms kamaniņu sportā, un Latvijas komanda pamatsacensībās startēs pilnā sastāvā.

Latvija šajā posmā startē šādā sastāvā – Ulla Zirne, Inārs Kivlenieks, Artūrs Dārznieks, Riks Kristens Rozītis un trīs divvietīgās ekipāžas Andris Šics/Juris Šics, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, kā arī junioru izlases divnieks Kristens Putins/Kārlis Krišs Matuzels.

Nāciju kausā no divvietīgajām ekipāžām startēja vien Kristens Putins/Kārlis Krišs Matuzels, jo izlases pamatsastāva ekipāžas atrodas spēcīgāko braucēju grupā un PK pamatsacensībām kvalificējās automātiski. Putins/Matuzels braucienu veica 42,478 sekundēs tādejādi izcīnot 8.vietu. Šāds latviešu junioru sniegums ļāva kvalificēties PK pamatsacensībām.

Arī Ullai Zirnei nācās cīnīties par vietu PK pamatsacensībās. Savu braucienu veicot 53,686 sekundēs viņa sacensībās izcīnīja 8.vietu, kvalificējoties svētdienas sacensībām.

Vīru konkurencē piektdien sacensībās startēja trīs Lativjas sportisti – Riks Kristens Rozītis, Artūrs Dārznieks un Inārs Kivlenieks. Kivlenieks savu braucienu veica 53,870 un izcīnīja 2. vietu, Riks Kristens Rozītis finišēja pēc 54,338 sekundēm un ieņēma 9.vietu, bet Artūram Dārzniekam viena pozīcija zemāk – 10.vieta (54,429 sek.).

Sestdien pamatsacensības plkst. 9:55 pēc Latvijas laika sāksies ar divvietīgo ekipāžu startu, bet plkst. 12:45 uz starta dosies vīri. Savukārt svētdien plkst. 11:00 cīņu uzsāks dāmas, bet plkst. 13:45 sacensības noslēgs ''Sprinta kauss''.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!