Šonakt, ASV, Park City trasē ar Nāciju kausa izcīņu, kas vienlaikus ir atlase pamatsacensībām, sākās Viessmann Pasaules kausa 3.posms kamaniņu sportā, un pirmajās sacensībās Latvijai divas otrās vietas, ko izcīnīja Riks Kristens Rozītis un divnieku ekipāža Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija.

Pirmie uz starta devās 24 vīri, no tiem tris Latvijas sportisti - Riks Kristens Rozītis, Artūrs Dārznieks un Kristaps Mauriņš.

Vislabāko sniegumu šonakt demonstrēja Riks Kristens Rozītis, kuram šīs bija pirmās šīs sezonas sacensības ārpus Latvijas. Mūsu sportists, piekāpjoties vien Itālijas sportistam Kevinam Fišnalleram, izcīnīja otro vietu. Artūrs Dārznieks ierindojās trīs pozīcijas zemāk – 5. vietā, bet Kristapam Mauriņam 10. vieta.

Līdz ar to visiem trim Latvijas pāstāvjiem izdevās kvalificēties "Viessmann" Pasaules kausa 3.posma pamatsacenībām un vīru konkurencē Latvijas izlase startēs pilnā sastāvā – Inārs Kivlenieks, Riks Kristens Rozītis, Artūrs Dārznieks un Kristaps Mauriņš.

"Jā, izdevās nobraukt salīdzinoši labu braucienu. Arī tehnika ir labā stāvoklī un rezultāts arī pats par sevi ir labs," pēc finiša atzina Rozītis.

Labu sniegumu Nāciju kausā demonstrēja arī divvietīgā ekipāža Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, kuri piekāpās tikai kanādiešiem Tristanam Volkeram/Džastinam Snitam. Līdz ar to pamatsacensībās Latvija startēs ar divam ekipāžām – Andri Šicu/Juri Šicu un Oskaru Gudramoviču/Pēteri Kalniņu.

Dāmu konkurencē pamatsacensībās Latvijas godu aizstāvēs Elīza Cauce, kurai Nāciju kausā nav jāpiedalās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!