Foto: AP/Scanpix

Sestdien Siguldas bobsleja un kamaniņu sporta trasē risinājās Latvijas čempionāts 2016 kamaniņu sportā, kur uzvaru izcīnīja Riks Kristens Rozītis un Elīza Cauce, portālu "Delfi" informēja Latvijas Kamaniņu Sporta federācija.

Pirmie uz starta līnijas devās septiņi vīri, kuru vidū arī divkārtējais olimpiskais medaļnieks Mārtiņš Rubenis, kas sacensībām piešķīra papildu intrigu.

Pirmo braucienu visātrāk veica Riks Kristens Rozītis – 48,614 sekundes. Otrs ātrākais bija Inārs
Kivlenieks, kurš Rozītim piekāpās vien par 0,008 sekundēm, bet trešajā pozīcijā pēc pirmā brauciena ierindojās Artūrs Dārznieks – 48,765 sekundes, aiz sevis atstājot Mārtiņu Rubeni (48,896 sek.), Kristapu Mauriņu (49,169 sekundes) un abus juniorus Gunāru Bergu (49,710 sekundes) un Ralfu Bērziņu (49,931 sekundes).

Otrais brauciens būtiskas izmaiņas līderu grupā neienesa. Rozītis ātrākais bija arī otrajā braucienā.

Divu braucienu summā uzrādot laiku viena minūte 37,430 sekundes Rozītis nosargāja pirms gada izcīnīto Latvijas čempiona titulu. Uz goda pjedestāla otrā pakāpiena stājās Inārs Kivlenieks,
kurš divu braucienu summā Rozītim piekāpās par 0,193 sekundēm, bet Latvijas čempionāta bronzas medaļu izcīnīja Artūrs Dārznieks.

Junioru konkurencē nepārspēts palika Gunārs Bergs, kurš divu braucienu summā uzrādīja rezultātu 1:39,617, aiz sevis atstājot Ralfu Bērziņu (1:40,111).

Dāmu konkurencē, kurā arī startēja septiņas sportistes, jau pirmajā braucienā par sacensību līderi izvirzījās nacionālās izlases līdere Elīza Cauce – 42,491 sekundes. Savukārt otra ātrākā šajā braucienā bija junioru izlases līdere Kendija Aparojde, kura Caucei piekāpās par 0,413 sekundēm. Trešā ātrākā pirmajā braucienā bija Ulla Zirne – 43,346 sekundes.

Elīza nepārspēta palika arī otrajā braucienā un līdzīgi kā Rozītis nosargāja pirms gada izcīnīto titulu.

Otra ātrākā dāmu konkurencē un līdz ar to arī spēcīgākā junioru ieskaitē bija Kendija Aparjode, bet bronzas medaļu izcīnīja Ulla Zirne. Junioru konkurencē sudraba medaļu izcīnīja Elīna Vītola, bet bronzas godalga tika Sigitai Bērziņai.

Kā ziņots, tad sacensības divvietīgajām ekipāžām pieaugušo konkurencē tiek pārceltas uz rudeni, jo šobrīd tajās nevar piedalīties divvietīgā ekipāža Andris Šics/Juris Šics, kuri gatavojas braucienam uz nākamo olimpisko spēļu mājvietu Phjončhanu, lai veiktu trases homologāciju.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!