Foto: F64
Latvijas kamaniņu braucējs Mārtiņš Rubenis sestdien pasaules čempionātā kamaniņu sportā ierindojās desmitajā vietā.

Pēc pirmā brauciena Rubenis atradās devītajā pozīcijā, līderim Fēliksam Loham no Vācijas zaudējot 0,649 sekundes. Taču otrajā braucienā latvietis bija spiests savas pozīcijas zaudēt, divu braucienu summā izcīnot desmito vietu un Itāļu sportistam Armīnam Cīgeleram, kurš par 0,021 sekundi apsteidza Lohu, zaudējot 0,944 sekundes.

Trešo vietu pasaules čempionātā izcīnīja vācietis Andijs Langenhans, kurš uzvarētājam piekāpās 0,475 sekundes.

Tikmēr Inārs Kivlenieks tikai pie 21.vietas, lai arī pēc pirmā brauciena Latvijas sportists atradās 24.pozīcijā.

Kā ziņots, sestdien Čezānas trasē sieviešu sacensībās Maija Tīruma ierindojās 19.vietā.

Vēl sestdien tiks aizvadīts pirmais brauciens divniekiem, bet pēc tam svētdienas rītā notiks divnieku otrais brauciens. Vēlāk risināsies arī stafetes sacensības.

Jau vēstīts, ka Pasaules čempionātā bez Tīrumas, Rubeņa un Kivlenieka startēs arī brāļi Andris un Juris Šici. Neveiksmīgi treniņbraucieni bijuši Elīzai Tīrumai, kā arī divnieku ekipāžām Oskaram Gudramovičam/Pēterim Kalniņam un Andrejam Bērzem/Uldim Loginam, kuri visi treniņbraucienos guvuši traumas.

Pasaules kausa izcīņā šosezon Latvijas sportisti līdz šim nav startējuši pārāk veiksmīgi. Pēc aizvadītajiem septiņiem no deviņiem posmiem sieviešu konkurencē sekmīgākā ir Maija Tīruma, kura ar 195 punktiem joprojām atrodas 17.vietā. Vīriešu vidū Kivlenieks ar 108 punktiem ieņem 23.vietu, bet divnieku sacensībās Vankūveras olimpisko spēļu sudraba godalgas laureāti Šici ar 281 punktu ieņem astoto vietu.

Šis Latvijas sportistiem ir 14.pasaules čempionāts pēc neatkarības atjaunošanas un vairākas reizes izcīnītas arī medaļas. 2003.gadā Siguldā notikušajā pasaules čempionātā Mārtiņš Rubenis izcīnīja otro vietu, bet gadu vēlāk viņš ierindojās trešajā vietā. Savukārt 2009.gadā trešo vietu izcīnīja Latvijas stafetes komanda Guntis Reķis, Maija Tīruma un brāļi Šici.

Pēc pasaules čempionāta tiks aizvadīti vēl divi Pasaules kausa posmi - jaunuzbūvētajā Paramonovo trasē Krievijā un Siguldā, kur sacensības notiks 19. un 20.februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!