Foto: F64
Nāciju kausa sacensībās kamaniņu braukšanā Kēnigzē trasē piektdien piekto vietu izcīnīja Latvijas sportists Mārtiņš Rubenis.

Nāciju kausa sacensībās sportisti sadala 17 ceļazīmes uz Pasaules kausa posmu, kurā ierasti dalību nodrošinājuši 15 labākie kamaniņu braucēji pēc trīs pēdējiem posmiem. Pasaules kausa otrajā posmā vietu nodrošinājis bija Inārs Kivlenieks, kurš sezonas pirmajā startā izcīnīja septīto pozīciju.

Nāciju kausa sacensībās startēja 36 sportisti, un Rubenis ierindojās piektajā vietā, bet Kaspars Mauriņš palika 21.vietā, nekvalificējoties pamatsacensībām. Par uzvarētāju kļuva Krievijas sportists Aleksandrs Peretjagins.

Vēlāk trasē devās māsas Maija un Elīza Tīrumas, kuras ieņēma attiecīgi 9. un 15.vietu starp 28 sportistēm. Abas rīt varēs startēt PK pamatsacensībās.

Nāciju kausā nebija jāstartē arī divām divnieku ekipāžām – Andrim un Jurim Šiciem, kā arī Oskaram Gudramovičam ar Pēteri Kalniņu. Šie sportisti, pateicoties iepriekšējo trīs PK posmu rezultātiem, atrodas līderu grupā.

PK sacensības Kēnigzē sāksies sestdien pulksten 11:30 pēc Latvijas laika, kad trasē dosies divnieku ekipāžas. Sestdien 15:10 startēs dāmas, bet svētdien plkst.14:00 paredzētas sacīkstes kungiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!