Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas kamaniņu braucējs un divu olimpisko spēļu medaļnieks Mārtiņš Rubenis ne tikai noslēgs sportista karjeru, bet uz kādu laiku arī pametīs Latviju, intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze" sacīja pats sportists.

Rubenis vēl aizvadīs Krievijas kausa izcīņas sacensības, bet pēc tam noslēgs karjeru un dosies prom no Latvijas. Kā atzina pats kamaniņu braucējs, tad par to zinājis jau iepriekš, bet to nav atklājis, lai nerastos liela rezonanse. Viņš neatklāj, ko darīs turpmāk.

"Man tā nav pauze tādā izpratnē – aizbraukšu, atpūtīšos un atgriezīšos. Zinu, ka visam ir savs laiks un vieta," laikrakstam "Latvijas Avīze" uzsvēra Rubenis. "Laiks, ko esmu pavadījis trasē, ir atstājis nospiedumu, sava veida rutīnu. Esot tajā iekšā, ir grūti tikt ārā. Vēlos paskatīties uz pasauli mazliet citādākām acīm un tad pieņemt lēmumu, ko darīt dzīvē tālāk."

"Viss, ko es šobrīd zinu un kam ticu – dzīvē ir daudzas lietas, kas man būtu jāpaveic. Varbūt citā sfērā, ne kā atlēts šaurā specialitātē, sabiedrībai varu sniegt lielāku labumu," turpināja Rubenis.

Līdzšinējais Latvijas kamaniņu sporta līderis uzsver, ka valstī aug lieliska jaunā paaudze, kurai jāsakārto dažas lietas galvā un tehniski. Ja viņi turpinās cītīgi strādāt, varēs sasniegt augstus rezultātus, ja finansiāli palīdzēs valsts un sponsori. "Mani pašu vairs nemotivē iespēja iekļūt desmitniekā vai pat trijniekā. Savukārt, lai uzvarētu, ir nepieciešama komanda, finansējums un katra iesaistītā cilvēka attieksme. Šobrīd es neredzu, ka pie mums tas ir iespējams, tāpēc arī pieņēmu tādu lēmumu," skaidroja Rubenis.

Šobrīd 35 gadus vecais Rubenis 2006.gadā kļuva par pirmo sportistu kopš Latvijas neatkarības atgūšanas, kurš izcīnījis godalgu Ziemas olimpiskajās spēlēs. Pirms astoņiem gadiem Turīnā viņš ieguva bronzas medaļu. Savukārt Soču olimpiskajās spēlēs viņš ar Latvijas komandu izcīnīja bronzu stafetes sacensībās. Rubenis piedalījies piecās olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!