Foto: F64
Piektdien, 4. decembrī, tiks aizvadīts Nāciju kauss jeb kvalifikācija pamatsacensībām Pasaules kausa posmā. Pasaules kausa otrais posms šajā nedēļas nogalē norisināsies Vācijas trasē, Altenbergā.

Šajā pasaules kausa posmā startam ir pieteikušies 114 atlēti no 18 nācijām. Šī gada janvārī, aizvadītajā Pasaules kausa posmā Altenbergā, uz augstākā goda pjedestāla pakāpiena kāpa vāciete Jūlija Taubitsa (Julia Taubitz), olimpiskais čempions, austrietis Dāvids Gleišers (David Gleirscher), austriešu divvietīgā ekipāža Tomas Steus/Lorens Kollers (Thomas Steus/Lorenz Koller), bet ātrāko rezultātu no komandām spēja uzrādīt Krievijas valstsvienība ar Tatjanu Ivanovu (Tatjana Ivanova), Semjonu Pavļičenko (Semen Pavlichenko) un duetu Deņisovu/Antonovu (Denisev/Antonov) tās sastāvā.

Nāciju kausā par vietu pamatsacensībās cīnīsies juniore Sigita Bērziņa, juniors Gints Bērziņš, pieredzējušie Riks Kristens Rozītis un Artūrs Dārznieks, kā arī jaunākā no Latvijas divvietīgajām ekipāžām – Mārtiņš Bots/ Roberts Plūme, kas Pasaules kausa pirmā posma kvalifikācijas sacensībās kāpa uz goda pjedestāla, bet pamatsacensībās spēja sasniegt augstāko rezultātu starp Latvijas duetiem, ierindojoties astotajā vietā.

Pārējie Latvijas sportisti pēc pēdējo trīs posmu rezultātiem ir kvalificējušies pamatsacensībām, atrodoties stiprāko sastāvā.

Atskatoties uz Pasaules kausa pirmā posma sacensībām, Starptautiskās kamaniņu sporta federācijas (FIL) izpilddirektors, kas šajā sezonā veic arī higiēnas uzraudzību sacensību norises laikā, stāsta: "Ir jauki redzēt, kā kamaniņu sporta ģimene satuvinās ( ievērojot distanci) neskatoies uz krīzi, kas šobrīd ir pasaulē. Visi ir disciplinēti un ievēro noteikumus. Vienīgā lieta, kas mums vēl ir jāpilnveido ir komandu stafetes apbalvošanas ceremonija. Jāsaka, ka Pasaules kausa pirmā posma organizatori Insbrukā ir paveikuši lielisku darbu!"

Lai pasargātu ikvienu, kas piedalās Pasaules kausa otrajā posmā, Rumānijas valstsvienība šajās sacensībās nepiedalīsies, jo komandā tika konstatēti divi COVID-19 saslimšanas gadījumi.

Par aizvadīto Pasaules kausa posmu Latvijas kamaniņu sporta izlases menedžeris un treneris Kristaps Mauriņš stāsta: "Šogad Pasaules kausu sezonu esam iesākuši daudz labāk, kā tas bija pagājušajā sezonā, tāpēc mēs vairāk vai mazāk esam apmierināti ar savu sniegumu pirmajās starptautiskajās sacensībās. Altenbergā mums, viennozīmīgi, ir jāuzlabo savs sniegums, lai mēs varētu cīnīties par medeļām katrā disciplīnā. Šis ir mūsu mērķis šajā nedēļas nogalē!"

Sestdiena, 5. decembris
10.25 1. brauciens – Divvietīgās ekipāžas
11.45 2. brauciens – Divvietīgās ekipāžas
13.15 1. brauciens – Sievietes
14.40 2. brauciens – Sievietes
Svētdiena, 6. decembris
10.30 1. brauciens – Vīrieši
12.05 2. brauciens – Vīrieši
14.15 Komandu Stafete

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!