Foto: LETA
Latvijas kamaniņu braukšanas divnieks Juris un Andris Šici piektdien pasaules čempionātā, kas sākās Vācijā, Kēnigzē trasē, sprinta sacensībā izcīnīja ceturto vietu, tikai nedaudz atpaliekot no goda pjedestāla.

Šici bija vienīgie no Latvijas divniekiem, kas startēja finālā sprintā. Pirms tam kvalifikācijā brāļi Šici ieņēma sesto vietu, bet finālam nespēja kvalificēties divi citi Latvijas pāri Oskars Gudramovičs/ Pēteris Kalniņš un Kristens Putins/ Kārlis Krišs Matuzels. Putins ar Matuzeli ieņēma 17. vietu, bet Latvijas čempioni Gudramovičs/ Kalniņš pieļāva kļūdu, gandrīz piedzīvoja kritienu un palika pēdējie no finišu sasniegušajiem 24 pāriem.

Finālā par pasaules čempioniem kļuva Tobiass Vendls/ Tobiass Arlts, kuri par 0,229 sekundēm apsteidza austriešus Peteru Pencu/ Georgu Fišleru un par 0,396 sekundēm itāļus Kristianu Oberštolcu/ Patriku Grūberu. Šicus no trešās vietas šķīra tikai 0,026 sekundes.

Sākotnēji vicečempionu titulu sev nodrošināja cits Vācijas divnieks Tonijs Egerts un Saša Benekens, bet pēc finiša šis divnieks tika diskvalificēts.

Tikmēr sieviešu konkurencē Latvijas vadošā braucēja Elīza Cauce izcīnīja astoto vietu, trasi veicot 39,698 sekundēs. Viņa sacensību uzvarētājai Martinai Koherei piekāpās 0,247 sekundes.

Sudraba medaļu izcīnīja vāciete Natālija Geizenberge, kura bija vien par 0,035 sekundēm lēnāka par Koheri, bet trešajā vietā ierindojās Dajana Eitbergere (+0,086).

Pirms tam kvalifikācijas sacensībās Cauce kvalifikācijā ieņēma astoto vietu, bet Ulla Zirne ieņēma 25. vietu.

Tikmēr vīriešu sacensībās 11. vietu izcīnīja Riks Kristens Rozītis, kurš sacensību uzvarētājam Fēliksam Loham zaudēja 0,533 sekundes. Savukārt Inārs Kivlenieks ierindojās 14. pozīcijā (+0,841).

Vīriešu sprinta sacensībās viss goda pjedestāls pienācās vāciešiem. Lohs izcīnīja uzvaru ar rezultātu 38,574 sekundes. Otrajā vietā ierindojās Andi Langenhans (+0,220), bet trešajā vietā ierindojās Ralfs Paliks (+0,234).

Sprinta kvalifikācijā Kivlenieks un Rozītis ieņēma attiecīgi 12. un 13. vietu, bet uzreiz aiz finālistu pulka palika Artūrs Dārznieks, kuram 16. vieta. Vēl viens Latvijas sportists Kristaps Mauriņš šoreiz ierindojās tikai 29. vietā.

Pasaules čempionāta finālam sprintā kvalificējās 15 labākie sportisti katrā disciplīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!