Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas kamaniņu sporta divnieks Andris un Juris Šici piektdien Vācijā, ALtenbergas trasē, izcīnīja otro vietu Nāciju kausa sacensībās un kvalificējās Pasaules kausa posmam.

Šici pēc neveiksmīgi aizvadītiem pēdējiem Pasaules kausa posmiem ir zaudējuši vietu spēcīgāko grupā un bija spiesti pirmo reizi sezonā startēt Nāciju kausā, kas ir kvalifikācija Pasaules kausa posmam.

Vēl Nāciju kausā divnieku sacensībās Andrejs Bērze/Uldis Logins bija piektie un arī iekļuva Pasaules kausā. Tikmēr Pasaules kausam nekvalificējās Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, kuri pieļāva kļūdu trases otrajā daļā un ierindojās tikai priekšpēdējā, 17.vietā.

Vīriešu sacensībās Inārs Kivlenieks bija astotais un iekļuva Pasaules kausā, bet PK posmam nekvalificējās Kristaps Mauriņš, kurš Nāciju kausa sacensībās ierindojās 24.vietā.

Sieviešu sacensībās kvalifikāciju pārvarēja māsas Maija un Elīza Tīrumas, kuras Nāciju kausā ieņēma attiecīgi sesto un 12.vietu.

Pasaules kausa posmā sestdien risināsies sieviešu un divnieku sacensības, bet svētdien risināsies vīriešu sacensības un komandu stafete.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!