Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 13. februārī,, Vācijā, Altenbergas trasē, ar divvietīgo ekipāžu startu sākās 47.FIL Eiropas čempionāts (EČ) un Pasaules kausa (PK) izcīņas astotā posma pamatsacensības kamaniņu sportā. Divnieku sacensībās no Latvijas visaugstāk tika brāļi Andris un Juris Šici, kuriem piektā vieta Eiropā.

24 ekipāžu konkurencē, cīņā par medaļām, iesaistījās arī trīs ekipāžas no Latvijas – Andris Šics/Juris Šics, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš un Kristens Putins/Kārlis Krišs Matuzels.

Pirmais brauciens no mūsu puišiem vislabāk padevās brāļiem Šiciem - 41.791 sekundes, kas braucienā deva ceturto vietu. Kristens Putins/Kārlis Krišs Matuzels pirmo braucienu veica 43.112 sekundēs (23.vieta), bet Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš finišēja pēc 47.106 sekundēm un ierindojās 24.pozīcijā.

Otrajā braucienā Putins/Matuzels uzlabo savu sniegumu 42.387 sekundes un 16. pozīcija braucienā. Arī Gudramovičs/Kalniņš finiša līniju šķērsojot 45.703 sekundēs savu sniegumu uzlaboja un braucienā ierindojās 23. pozīciju, bet brāļiem Šiciem neizdodas uzlabot savu sniegumu. Finišējot pēc 41.964 sekundēm brāļi braucienā uzrāda 11.ātrāko laiku.

Divu braucienu summā, uzrādot laiku 1.23,755 minūtes Andris Šics/Juris Šics Pasaules kausa posma vērtējumā bija sestie, bet Eiropā - piektie. Savukārt Putins/Matuzels divu braucienu summā Pasaules kausa posma kopvērtējumā palika 22. vietā, bet 47.FIL EČ ierindojās 20. vietā. Gudramovičs/Kalniņš divu braucienu summā Pasaules kausā ierindojās 23.pozīcijā, bet 47.FIL EČ palika 21. vietā.

Par 47.FIL EČ uzvarētājiem tika kronēta Vācijas ekipāža Tonijs Egerts/ Saša Benekens, kuri apsteidza tautiešus Tobiasau Vendlu/ Tobiasu Arltu un austriešus Peteru Pencu/ Georgu Fišleru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!