Foto: F64
Ārstus ir patīkami pārsteidzis Jura Šica atlabšanas temps, tādēļ Latvijas Kamaniņu sporta federācijā rēķinās, ka autoavārijā šopavasar nopietni cietušais braucējs kopā ar brāli Andri Šicu 2012.gada sākumā jau varētu startēt Pasaules kausa izcīņas sacensībās, lai turpinātu iepriekš veiksmīgo divnieka ekipāžas karjeru.

Juris Šics pašlaik turpina rehabilitāciju Siguldā, un mediķi pat nebija gaidījuši, ka sportists pēc traumām tik ātri uzlabos veselību, trešdien pastāstīja Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) ģenerālsekretāre Dace Gods-Romanovska. Viņa pieļāva, ka tikpat veiksmīgas rehabilitācijas turpinājumā brāļi Šici jau novembra beigās vai decembrī varētu iemēģināt Siguldas trasi.

"Izskatās ļoti cerīgi. Dakteri priecājas, ka [Jura Šica savainojumi] tik labi dzīst, un nebija to pat gaidījuši," teica Gods-Romanovska.

LKSF ģenerālsekretāre bija piesardzīga Šicu ekipāžas atgriešanās termiņu nosaukšanā, jo tikai braucieni trasē parādīs, kā Jura Šica ķermenis reaģēs uz slodzēm kamanās. Juris Šics ekipāžā turklāt ir apakšējā braucēja pozīcijā, kas var pastiprināt dažādu triecienu ietekmi. Taču brāļi Šici pirms jaunās sezonas ir apņēmības pilni un pat nepieļauj citu iespēju kā tikai veiksmīgu atgriešanos. Arī Andris Šics jaunajai sezonai gatavojas centīgi.

Ja Šici būs tam gatavi, viņiem būs nodrošināta iespēja janvāra sākumā startēt Pasaules kausa (PK) izcīņas posmā Kēnigszē, Vācijā, kā arī turpmākajos PK posmos, uzsvēra Gods-Romanovska.

Pārējie Latvijas izlases kamaniņu sportisti sezonas pirmo ledu varēs izmēģināt Siguldas trasē, kur labvēlīgu klimatisko apstākļu gadījumā saldēšanas darbi varētu sākties jau oktobra vidū. Šosezon LKSF galveno uzsvaru liks uz jauniešiem, jo janvārī Austrijā risināsies pirmās jaunatnes ziemas olimpiskās spēles.

Jau ziņots, ka Juris Šics 17. maijā nopietni cieta autoavārijā, pēc kuras viņam veica iegurņa operāciju, kam sekoja rehabilitācijas process. Ārsti iepriekš uzsvēra, ka Jura Šica atgriešanās laiks kamaniņu braukšanā būs atkarīgs arī no tā, cik ātri atjaunosies sportista muskuļu spēks un to gatavība slodzēm.

Pērn februārī Juris Šics kopā ar jaunāko brāli Andri Šicu izcīnīja sudraba medaļas Vankūveras ziemas olimpiskajās spēlēs, kas ir ekipāžas līdz šim lielākais sportiskais sasniegums. Savukārt šogad janvārī pasaules čempionātā Itālijā Šicu ekipāža kļuva par bronzas medaļniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!