Foto: Publicitātes foto
Piektdien, 31. janvārī, Vinterbergas trasē Vācijā tika sadalītas 41. Eiropas junioru čempionāta godalgas kamaniņu sportā. Lielisks sniegums sieviešu konkurencē un dalīta trešā vieta Sigitai Bērziņai, kamēr piektajā vietā finišēja Elīna Ieva Vītola un Gints Bērziņš starp vīriem, portālu "Delfi" informēja Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) pārstāve Sandra Grosberga.

Bērziņa abos braucienos uzrādīja trešo labāko laiku finišā, kas ļāva ieņemt dalītu trešo vietu kopā ar Vācijas sportisti Isabellu Ričeri. Uzvara itālietei Verenai Hoferei un sudrabs citai Vācijas sportistei Džesikai Degenhardai. Vītola pēc pirmā brauciena ierindojās ceturtajā vietā, taču otrajā braucienā septītais laiks, kas liedza saglabāt vietu labāko sešiniekā.

Vīru konkurencē neveiksmīgs pirmais brauciens izvērtās trešo Jaunatnes Ziemas olimpisko spēļu čempionam Gintam Bērziņam, kurš pieļāva kļūdas startā un finišēja ar desmito labāko laiku. Otrajā braucienā jaunajam sportistam otrais rezultāts, kas summā ļāva pakāpties uz piekto vietu.

Divvietīgo ekipāžu konkurencē Eduardam Ševicam-Mikeļševicam/Lūkasam Krastam pirmajā braucienā devītais rezultāts, taču septītais laiks otrajā braucienā ļāva pakāpties uz septīto vietu arī summā.

Komandu stafetē Latvijas kvartetam Sigitai Bērziņai, Gintam Bērziņam un Eduardam Ševicam-Mikeļševicam/Lūkasam Krastam šoreiz neveiksmīgs starts, jo divvietīgā ekipāža piedzīvoja kritienu un nefinišēja.

41. Junioru Eiropas čempionāts bija reizē arī piektais Junioru Pasaules kausa posms. Sacensības Vinterbergā sestdien un svētdien turpināsies ar sesto Junioru Pasaules kausa posmu un sesto Jauniešu A Pasaules kausa posmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!