Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pasaules kausa izcīņā kamaniņu sportā nākamajā sezonā notiks deviņi posmi un priekšpēdējais no tiem risināsies Siguldā, nolemts aizvadītajā nedēļas nogalē notikušajā Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) kongresā.

Siguldā sacensības risināsies 18. un 19.februārī.

Pirms neilga laika izskanēja neoficiālas runas, ka Siguldā turpmāk vairs varētu nenotikt Pasaules kausa posmi, jo trases infrastruktūra ir ievērojami novecojusi, tomēr vismaz nākamajā gadā sacensības vēl notiks.

Tikmēr sezona noslēgsies 25. un 26.februārī Paramonovo trasē Krievijā. Šajās sacensībās pirmoreiz vēsturē vienlaicīgi notiks gan Eiropas čempionāts, gan Pasaules kausa posms.

Krievijas medijos gan iepriekš bija izskanējis, ka sacensības Paramonovo trasē notiks no 17. līdz 19.februārim, tomēr FIL sniedz citu informāciju.

Kā ziņots, Eiropas čempionāti risinās reizi divos gados un iepriekšējais pagājušā gada janvāra beigās notika Siguldā.

Jaunā Pasaules kausa sezona sāksies 26. un 27.novembrī ar sacensībām Insbrukā, savukārt pirmoreiz kopš 2000.gada kamaniņu sporta sacensības notiks arī Sanktmoricas trasē Šveicē.

Tikmēr pasaules čempionāts 11. un 12.februārī notiks Altenbergas trasē Vācijā.

Kaut iepriekš bija plānots, ka nākamajā sezonā pat trīs Pasaules kausa posmi varētu risināties Ziemeļamerikā, visticamāk, to nebūs vairāk par diviem - decembra sākumā Vistleras trasē Kanādā plānots otrais posms, bet trešā posma norises vietu organizatori plāno nosaukt līdz maija beigām.

Savukārt viens no kamaniņu sporta sabiedrības svarīgākajiem notikumiem nākamajā sezonā būs jauno sportistu piedalīšanās pirmajās Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs, kas janvārī risināsies Insbrukā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!