Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Nedēļas nogalē Starptautiskajā Kamaniņu sporta federācijas kongresā, kas notika Berlīnē, Sigulda tika apstiprināta kā 2015.gada Pasaules čempionāta kamaniņu sportā norises vieta.

34 Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas valstu pārstāvji pēc Siguldas novada pašvaldības un Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) pārstāvju prezentācijas nobalsoja par Siguldu kā čempionāta norises vietu.

"Esmu gandarīts, ka pasaules čempionāts kamaniņu sportā pēc 12 gadiem atgriezīsies Latvijā. Latvijas Kamaniņu sporta federācijai un Siguldas novada pašvaldībai ir pieredze šādu pasākumu organizēšanā, tādēļ Pasaules čempionāts būs liels notikums Latvijai un Siguldai", saka Atis Strenga, Latvijas LKSF prezidents.

"Siguldai un Latvijai ir liels gods izcīnīt tiesības rīkot 2015.gada Pasaules čempionātu kamaniņu sportā. Tāda ranga sacensības prasa uzņemties lielu atbildību LKSF, Siguldas novada pašvaldībai un Latvijas valstij, cītīgi pirms tam pastrādājot, trases un ar to saistītās infrastruktūras atjaunošanā un pilnveidošanā," uzsver Siguldas novada Domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics. "Pasaulē ir tikai 16 tādas līdzīgas kamaniņu un bobsleja trases kā Siguldā. Siguldas trase 25 gadu laikā ir nesusi mūsu valstij daudz augstākā līmeņa godalgas ar trasi saistītos ziemas sporta veidos, ļaujot Latvijai atrasties šo sporta veidu lielvalstu elitē, kas mazai valstij ir ļoti svarīgi. Bobsleju un kamaniņu trasei, atrodoties pasaules elites apritē, ir arī iespējas ik gadu Latvijai piesaistīt vairāk nekā vienu miljonu eiro no citu valstu sportistiem".

Tāpat kongresā tika apstiprināts, ka nākamais 60. Starptautiskais Kamaniņu federācijas kongress 2012.gada jūlijā norisināsies Rīgā un Siguldā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!