Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Nākamajā Pasaules kausa posmā Leikplesidas trasē ASV kamaniņu sporta saimē var debitēt Somija - Tristans Jeskanens cer kļūt par pirmo šīs valsts kamaniņu braucēju šā ziemas sporta veida seriālā, informē Starptautiskā Kamaniņu sporta federācija (FIL).

19 gadus vecajam Jeskanenam ir dubultā pilsonība - viņš ir gan Somijas, gan ASV pilsonis un iepriekš startēja divnieku sacensībās kopā ar amerikāni Džastinu Krūsonu. 2013. gada pasaules junioru čempionātā viņi izcīnīja astoto vietu, bet aizvadīto Pasaules kausa sezonu noslēdza 11. vietā.

Lai iegūtu tiesības startēt Pasaules kausa izcīņas pamatsacensībās, Jeskinenam būs vispirms jāpierāda sevi Nāciju kausa sacensībās.

Līdz šim vienīgais somu braucējs, kas startējis kamaniņu sporta sacensībās, ir Rejs Lindforss, kurš savu labāko rezultātu uzrādīja 1975. gada pasaules čempionātā divnieku ekipāžām, kopā ar Bo Lindbergu izcīnot sesto vietu. Individuālajās sacensības Lindforsa labākais rezultāts bija 26. vieta pasaules čempionātā un 16. vieta Eiropas meistarsacīkstēs attiecīgi 1974. un 1973. gadā. Pasaules kausa izcīņā somu kamaniņu braucēji līdz šim nav piedalījušies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!