Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Starptautiskā Kamaniņu sporta federācija (FIL) rūpīgi gatavojas šomēnes plānotajam Pasaules kausa posmam Siguldā, kas būs pēdējā kauja par stafetes iekļaušanu olimpisko spēļu programmā, atklāj Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) prezidents Atis Strenga.

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidentam Žakam Rogem piešķirtas tiesības vienbalsīgi izlemt, vai kamaniņu sporta stafeti iekļaut 2014.gada Soču Olimpisko spēļu programmā. Rogem savu spriedumu jāsniedz, noskatoties šīs sacensības pasaules čempionātā, kas tika aizvadīts pagājušajā nedēļas nogalē, un Pasaules kausa pēdējā posmā Siguldā.

Jau ziņots, ka Čezānas trasē Itālijā notikušajā pasaules čempionātā stafetes sacensības tika atceltas, jo radās problēmas ar laika ņemšanas tehniku.

"Acīmredzot, šī medaļa netiks izspēlēta," izteicās Strenga. "FIS šim incidentam pieiet ļoti nopietni. Viņi nākamnedēļ gatavojas braukt uz Siguldu un vēlreiz visu pārbaudīt, apskatīt. Siguldā būs izšķirošā kauja."

Strenga atzina, ka pagaidām nav iespējams izteikt prognozes par Roges lēmumu.

Pasaules čempionātā Čezānā Latvija izcīnīja bronzas medaļu divnieku sacensībās, ko ieguva brāļi Šici. Mārtiņam Rubenim 10., Maijai Tīrumai - 19. vieta. Taču LKSF prezidents atzina, ka nepatīkamas atmiņas atstājušas Elīzas Tīrumas, kā arī divnieku Oskara Gudramoviča/Pētera Kalniņa un Andreja Bērzes/Ulda Logina gūtās traumas.

"Žēl, ka jaunie sportisti guva traumas, jo pirmoreiz tika izspēlētas U-23 pasaules čempionāta medaļas, un mums bija pamatotas cerības, ka vismaz viena divnieku ekipāža iegūtu šo godalgu. Tomēr Čezānas trase ir smaga," teica Strenga. "Protams, medaļa ir un paliek medaļa. Pēc pāris gadiem neviens neatcerēsies kā tā izcīnīta, tomēr sezonas rezumējumu taisīsim pēc Siguldas. Prieks, ka brāļi labākās sacensības šosezon aizvadīja tieši pasaules čempionātā."

Pagaidām nav zināms, vai Čezānā traumas guvušie sportisti būs spējīgi startēt Siguldas posmā. "Lielākas cerības ir uz Elīzas startu, tomēr mediķu slēdzieni būs nākamās nedēļas sākumā. Pagaidām nevaram pateikt,"
saka Strenga.

Pirms Pasaules kausa posma Siguldā, kas notiks 19. un 20.februārī, pirmoreiz PK sacensības notiks Paramnovas trasē Krievijā.

"Pēc iepriekš notikušajām junioru sacensībām par šo trasi nebija labākās atsauksmes, tomēr tagad mūsu komanda ziņo, ka tur viss esot labākajā kārtībā," Strenga atzina, ka atsauksmes ir cerīgas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!