Foto: F64
RĪGA, Nov 22, BNS – Tiesības startēt Pasaules kausa (PK) izcīņas pirmajā posmā nedēļas nogalē Īglsas trasē Austrijā pašlaik ir tikai olimpisko sudraba medaļnieku brāļu Andra un Jura Šicu divnieka ekipāžai, bet pārējiem Latvijas izlases dalībniekiem par kvalificēšanos būs jācīnās Nāciju kausa sacensībās, pastāstīja izlases treneris Pēteris Cīmanis.

Uz Īglsu Latvijas izlase devās ar plašu dalībnieku sastāvu – Nāciju kausā vīriešu konkurencē startēs Mārtiņš Rubenis, Inārs Kivlenieks un Kaspars Mauriņš, kā arī juniori Riks Kristens Rozītis un Artūrs Dārznieks. Sievietēm cīņu sāks māsas Maija un Elīza Tīrumas, ar kurām vēl konkurēs jaunā braucēja Ulla Zirne. Divnieku sacensībās startēs arī Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš.

Latvijas izlase Īglsas trasi pirmo reizi varēja iemēģināt tikai trešdien, jo uz robežas aizkavējušos kamanu dēļ sportisti bija palikuši bez tehnikas, sacīja Cīmanis. Viņš atturējās prognozēt, kāds latviešiem izvērtīsies pirmais posms, jo tikai kopējā konkurencē sacensību gaisotnē varēs objektīvāk izvērtēt spēku samēru. To nav iespējams izdarīt pēc treniņbraucieniem, kur kopā brauc tikai dažu valstu sportisti, paskaidroja Cīmanis. Viņš teica, ka visi Latvijas braucēji jūtas labi un gatavojas startam.

"Grūti pateikt, kāds būs rezultāts. Vairāk varēs spriest vēlāk [pēc sacensībām], taču viens posms arī vēl nav radītājs, jo posms no posma atšķiras," norādīja Cīmanis. "Kā vienmēr, ir daudz dalībnieku," viņš piebilda, raksturojot situāciju Īglsā.

Nāciju kausa sacensības Īglsā notiks piektdien, savukārt sestdien PK sezonu atklās sievietes un divnieku ekipāžas. Vīriešu braucieni un komandu stafete paredzēta svētdien.

Pēc starta Īglsā PK sezona turpināsies nākamajā nedēļas nogalē ar posmu Kēnigszē, Vācijā. PK sezonā ir paredzēti astoņi posmi un fināls februāra beigās olimpiskajā Soču trasē. PK sezonas ceturtais posms decembra vidū notiks Siguldā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!