Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Tikai vienam Latvijas kamaniņu braucēju divniekam piektdien Vācijā, Vinterbergas trasē, neizdevās kvalificēties Pasaules kausa izcīņas otrajam posmam, bet pārējie Latvijas sportisti pārvarēja kvalifikāciju.

Nāciju kausa izcīņā, kas ir kvalifikācija Pasaules kausa posmam, sieviešu sacensībās Maija Tīruma bija piektā, bet viņas māsa Elīza Tīruma ieņēma 13.vietu.

Savukārt vīriešiem Mārtiņš Rubenis dalīja septīto vietu, bet Inārs Kivlenieks ierindojās 16.vietā.

Tikmēr divniekos kvalifikāciju pārvarēja viena ekipāža – Andrejs Bērze/Uldis Logins, kuri Nāciju kausā bija devītie. Otra Latvijas ekipāža Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš neveiksmīgi veica braucienu un palika pēdējā, 19.vietā.

Vēl viena Latvijas ekipāža Andris un Juris Šici jau ir nodrošinājuši dalību Pasaules kausa posmā un viņiem kvalifikācija nebija jāveic.

Atgādinām, ka pagājušajā nedēļā Pasaules kausa pirmajā posmā vīriešu sacensībās Kivlenieks ierindojās 21. vietā, Rubenis - 26. vietā, bet Kristaps Mauriņš - 31. vietā. Sievietēm Maija Tīruma bija devītā, bet Elīza Tīruma krita pirmajā braucienā. Savukārt divnieku sacensībās brāļi Andris un Juris Šici bija septītie, bet Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš un Andrejs Bērze/Uldis Logins ieņēma attiecīgi 18. un 19. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!