Foto: F64

Pasaules kausa astotajā posmā Austrijā no četrām Latvijas sportistēm augstāko vietu izcīnīja Elīza Tīruma, ierindodamās 13.vietā un kopā ar Kendiju Aparjodi kvalificēdamās Sprinta kausa sacensībām.

Otro uzvaru pēc kārtas svinēja vāciete Natālija Geizenbergere, kura tautieti Jūliju Taubicu apsteidza par 0,082 sekundēm, bet amerikānieti Sammeri Bričeri - par 0,286 sekundēm.

13.vietu ar 0,676 sekunžu atpalicību no Geizenbergeres ieņēma Tīruma, kā nākamā trīs sekundes tūkstošdaļas aiz Tīrumas ierindojās Aparjode. 16.vietā šoreiz Elīna Ieva Vītola (+0,737 sekundes), 18. - Zirne (+0,777).

Labākā pēc pirmā brauciena no latvietēm bija Aparjode, kura ieņēma astoto vietu, no līderes Geizenbergeres atpaliekot par gandrīz trim sekundes desmitdaļām.

11.vietu ieņēma Tīruma, kura aiz Aparjodes bija 32 sekundes tūkstošdaļas, 17. bija Vītola, kura vācietei zaudēja jau vairāk nekā 0,4 sekundes, bet vēl divas vietas zemāk - Zirne, kas Vītolai zaudēja 15 sekundes tūkstošdaļas.

Geizenbergere pēc pirmā brauciena par 0,052 sekundēm apsteidza Taubicu un par 0,172 sekundēm - Bričeri.

Otrais brauciens teicams sanāca Zirnei, kuras rezultāts pirmajā braucienā būtu bijis astotais ātrākais.

Labi nobrauca arī Vītola, kas ar nelielu kļūdu trases lejasdaļā piekāpās labi trasi veikušajai amerikānietei Emīlijai Svīnijai, taču abas Latvijas sportistes apsteidza austrieti Lizu Šulti. Vēlāk Vītola apsteidza arī austrieti Hannu Proku, taču iekļūšanai Sprinta pasaules kausā pietrūka vienas vietas un 16 sekundes tūkstošdaļu.

Sliktāk nekā pirmo braucienu aizvadīja Tīruma, atkāpjoties uz 14.vietu, taču Aparjodes kļūda trases lejasdaļā ļāva pakāpties vienu vietu augstāk, Aparjodei noslīdot uz 14.pozīciju.

Kopumā dāmu konkurencē sacensībās startēja 28 sportistes.

Zirne, Vītola un Aparjode dalību Pasaules kausa posmā nodrošināja caur Nāciju kausu jeb kvalifikāciju. Aparjode piektdien svinēja uzvaru Nāciju kausā, kamēr Vītola un Zirne ierindojās attiecīgi septītajā un astotajā vietā.

Pirmā no Latvijas sportistēm trasē devās Zirne, kurai piešķirts desmitais numurs. Uzreiz aiz viņas startēja Vītola, Aparjodei tika piešķirts 17.starta numurs, bet Tīrumai - 23.

Šosezon pa vienai bronzas medaļai ir gan Tīrumai, gan Aparjodei. Tīruma trešo vietu izcīnīja Vinterbergā, bet Aparjode - Oberhofā. Zirnei augstākais sasniegums šosezon ir septītā vieta Pasaules kausa posmā Siguldā, kas vienlaikus arī bija Eiropas čempionāts. Savukārt Vītola visaugstāk no latvietēm bija Siguldā, kur ieņēma piekto vietu.

Pagājušajā posmā vislabāk veicās Zirnei, kura ierindojās devītajā vietā, Tīruma bija trīs pozīcijas zemāk, bet Aparjode ieņēma 14.vietu.

Šosezon Austrijā jau bija notikušas vienas sacensības - sezonas pirmais etaps. Aparjode šajā posmā finišēja aiz vadošā desmitnieka, uzreiz aiz viņas ierindojās Tīruma, kamēr Zirne noslēdza labāko piecpadsmitnieku. Šajā etapā startēja arī Sigita Bērziņai, ieņemot 23.vietu.

Tāpat svētdien Austrijā tiek aizvadīts sezonas pēdējais Sprinta kausa posms.

Vīri startēs plkst.12.45, dāmas - 13.30, bet divnieki trasē dosies 35 minūtes pēc sieviešu sacensībām.

Pirms šīm Sprinta kausa sacensībām Starptautiskās Kamaniņu sporta federācija (FIL) veica izmaiņas vērtēšanas sistēmā. Sprinta sacensībās izcīnītie punkti tiks pieskaitīti Pasaules kausa kopvērtējumā, bet Sprinta kausa kopvērtējumā tiks iekļauti visi sportisti, nevis tikai tie, kuri startējuši visos trīs posmos.

Vīru konkurencē Latviju Sprinta kausā pārstāv Riks Kristens Rozītis un Gints Bērziņš, bet divniekos piedalās trīs ekipāžas - brāļi Juris un Andris Šici, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, kā arī Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš.

Bērziņš sestdien individuālajās sacensībās ierindojās devītajā vietā, bet Rozītis - 15.

Brāļi Šici Sprinta kausam kvalificējās, sestdien izcīnot sudrabu, kamēr ceturtajā pozīcijā ierindojās Bots/Plūme. Desmitajā pozīcijā bija Gudramovičs/Kalniņš.

Sezonas pirmajās Sprinta kausa sacensībās Latviju pārstāvēja traumētais Kristers Aparjods un Artūrs Dārznieks. Augstvērtīgāko rezultātu uzrādīja Aparjods, finišējot desmitajā vietā.

Tīruma pirmajā Sprinta kausā bija ceturtā, Aparjode ierindojās desmitajā vietā, bet trīs pozīcijas zemāk finišēja Zirne. Tikmēr divnieku konkurencē sudraba godalgas ieguva Šici, bet Gudramovičs/Kalniņš samierinājās ar devīto vietu. 13.pozīcijā bija Bots/Plūme.

Otrajā Sprinta kausa etapā Tīruma starp dāmām bija sestā, Rozītim 14.vieta, kamēr Šici ierindojās septītajā vietā.

Sprinta kausa kopvērtējuma līderis vīriešu konkurencē 155 punktiem ir vācietis Fēlikss Lohs, bet no latviešiem visaugstāk ar 36 punktiem 14.vietā atrodas Aparjods.

Dāmu konkurencē pirmo vietu ar 200 punktiem ieņem vāciete Taubica, bet Tīruma ar 110 punktiem ir ceturtā.

Savukārt divnieku konkurencē ar 185 punktiem pirmajā vietā ir austrieši Tomass Štoijs/Lorencs Kollers, bet brāļi Šici seko ar 131 punktu.

Startam Īglsas trasē Insbrukā Pasaules kausa posmā pieteikušies 50 vīrieši, 48 sievietes un 29 ekipāžas no 24 valstīm.

Pasaules kausa sezona norit tikai Eiropā.

Mēneša beigās kamaniņu braucēji Kēnigszē cīnīsies par pasaules čempionāta medaļām, bet sezonas fināls paredzēts februāra sākumā Sanktmoricā, kur Pasaules kausa sacensības nav notikušas kopš 2012.gada janvāra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!