Foto: F64

Aizvadītajā naktī olimpiskajā Visleras trasē Kanādā noslēgusies pirmā sacensību diena 44.Pasaules čempionātā kamaniņu sportā. Abas Latvijas divnieku ekipāžas, kā arī Inārs Kivlenieks kungu konkurencē, iekļuvušas labāko desmitniekā, portālu "Delfi" informēja Latvijas Kamaniņu sporta federācija.

Čempionāta pirmajā sacentās divnieku ekipāžas, kā arī kungi. Latviju pārstāvēja
ekipāžas Andris Šics/Juris Šics, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, kā arī Inārs Kivlenieks, Mārtiņš Rubenis un Kristaps Mauriņš kungu konkurencē.

Brāļi Šici abos sacensību braucienos uzrādīja sesto labāko laiku, kas šādu vietu deva arī summā, bet Gudramovičs/Kalniņš abos piegājienos bija desmitie, kas arī ļāva PČ ieņemt 10.vietu divu braucienu summā. Par čempioniem kļuva vācieši Tobiass Vendls/Tobiass Arlts, otrajā vietā viņu komandas biedri Tonijs Egerts un Saša Benekens, bet trešā vieta austriešiem Andreasam un Volfgangam Lingeriem. Šici un Gudramovičs/Kalniņš uzvarētājiem zaudēja attiecīgi 0,616 un 0,747 sekundes. Startēja 23 ekipāžas.

Kungu konkurencē labākais no Latvijas komandas bija Inārs Kivlenieks, kuram 9.vieta starp 41 konkurenta. Mārtiņš Rubenis ierindojās 12.vietā, savukārt Kristaps Mauriņš ieņēma 26.vietu.

Kivlenieks pēc pirmā brauciena bija 10.vietā, taču otrajā piegājienā uzrādītais
astotais labākais laiks ļāva pozīciju par vienu vietu uzlabot. Rubenim braucienos 11. un 12.labākais laiks, kas summā deva 12.vietu, savukārt Mauriņam pirmajā piegājienā 26.vieta, kas nedeva tiesības piedalīties otrajā braucienā, kurā startēja 25 labākie.

Pirmās četras vietas šajās sacensībās vāciešiem – uzvarēja Felikss Lohs, otrajā vietā Andi Langenhāns, trešais Johaness Ludvigs, bet ceturtajā vietā Davids Millers. Kivlenieks uzvarētājam zaudēja 0,806, bet Rubenis 0,953 sekundes.

Naktī uz svētdien Visltlerā PČ turpināsies ar braucieniem dāmām, kā arī komandu stafeti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!