Foto: F64

Latvijas duets Anda Upīte/Sanija Ozoliņa sestdien Altenbergas trasē Vācijā izcīnīja ceturto vietu Pasaules kausa posmā kamaniņu sportā, Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna finišēja devītās, bet par uzvarētājām kļuva itālietes Andrea Fetere/Mariona Oberhofere.

Pirmajā braucienā Upīte/Ozoliņa un Ziediņa/Zvilna sasniedza attiecīgi piekto un sesto labāko laiku, no brauciena uzvarētājām pasaules čempionēm mājiniecēm Jesikas Dēgenhartas un Šaienas Rozentālas atpaliekot attiecīgi 0,348 un 0,595 sekundes.

Otrais brauciens neveiksmīgs bija Ziediņai ar Zvilnu, jau trases augšdaļā rupji kļūdoties un braucienā ieņemot pēdējo vietu 11 ekipāžu konkurencē.

Divu braucienu summā Pasaules kausa debitantes ieņēma devīto vietu, uzvarētājām itālietēm Feterei un Oberhoferei, kuras divu braucienu summā sasniedza rezultātu minūte un 25,650 sekundes, piekāpjoties 2,179 sekundes.

Upīte/Ozoliņa braucienā ieņēma ceturto vietu, arī divu braucienu summā pakāpjoties uz ceturto vietu un itālietēm zaudējot 0,566 sekundes.

Otro vietu ieņēma Dēgenharta un Rozentāla, kas uzvarētājām zaudēja 0,051 sekundi, bet trešās finišēja austrietes Selīna Egle un Lara Mihaela Kipa, kuras uzvarētājām zaudēja 0,277 sekundes.

Sieviešu divniekiem šajā sezonā debitējot Pasaules kausā, latvietes nestartēja posmos Ziemeļamerikā, bet Eiropā Upīte/Ozoliņa vispirms bija ceturtās Insbrukā un pēc tam pirmās un otrās Siguldā.

Upīte/Ozoliņa Pasaules kausa kopvērtējumā ar 375 punktiem ir piektās, bet Ziediņa/Zvilna ar 39 punktiem ieņem 14.vietu.

Pirmās ar 700 punktiem ir itālietes Fetere un Oberhofere, par 85 punktiem apsteidzot Egli un Kipu un par 129 punktiem - Dēgenhartu un Rozentālu.

Jau ziņots, ka Mārtiņš Bots/Roberts Plūme sestdien Altenbergā izcīnīja trešo vietu ekipāžu sacensībās, Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts finišēja astotie, bet par uzvarētājiem kļuva mājinieki Toni Egerts un Saša Benekens.

Sestdien vēl notiks sieviešu sacensības vieniniekos, braucienus aizvadot plkst.13.15 un plkst.14.40.

Altenbergā startam tika pieteikti 144 sportisti no 20 valstīm - 41 sieviete, 33 vīrieši, 14 sieviešu ekipāžas un 21 vīriešu divnieks.

Pasaules kausa sacensībās svētdien trasē dosies vīrieši vieniniekos, kā arī tiks aizvadīta komandu stafete.

Vācijā notiks arī nākamais Pasaules kausa posms, sportistiem no 10. līdz 12.februārim sacenšoties Vinterbergā. Nedēļu vēlāk astotais posms notiks Šveices trasē Sanktmoricā, bet sezonas noslēgums iecerēts nedēļu vēlāk Vinterbergā, kur sportisti atkārtoti sacentīsies no 24. līdz 26.februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!