Foto: EPA/LETA

Uz Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) disciplinārās komisijas noklausīšanos izsaukti arī Krievijas vadošie kamaniņu braucēji Soču olimpiskajās spēlēs Alberts Demčenko un Tatjana Ivanova, vēsta aģentūra TASS.

Noklausīšanās paredzēta 20. decembrī, un kopā ar kamaniņu braucējiem SOK jāierodas arī distanču slēpotājiem Natālijai Matvejevai, Ņikitam Krjukovam un Aleksandram Bessmertniham.

"Jā, mūs ar Tatjanu sauc uz noklausīšanos [Denisa] Osvalda komisijā," aģentūrai TASS apstiprināja Demčenko. "Vai mēs brauksim? Jā. Ja sauc, kāpēc gan neaizbraukt. Daudz runāt par šo tēmu negribu, viss jau pateikts pirms mums. Ne mēs pirmie, un, cik saprotu, ne pēdējie. Rodčenkova saraksts ir garš, ne tik drīz viss beigsies."

2014. gada Soču ziemas olimpiskajās spēlēs Alberts Demčenko, kurš tagad ir Krievijas kamaniņu sporta izlases galvenais treneris, izcīnīja divas sudraba medaļas, individuālajā ieskaitē un stafetē. Sudraba medaļa stafetē šajās spēlēs arī Ivanovai. Kā zināms, bronzas medaļu jauktajā stafetē šajās spēlēs ieguva Latvijas komanda.

SOK izmeklēšanas komisija SOK locekļa Denisa Osvalda vadībā tika izveidota, lai atkārtoti pārbaudītu Krievijas sportistu Soču olimpisko spēļu laikā nodotās dopinga analīzes. Kopš komisijas ziņojumu sākuma par dopinga mahinācijām SOK diskvalificējusi jau 25 Krievijas sportistus, ieskaitot olimpiskos čempionus un medaļniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!