Foto: AP/Scanpix
Visi Latvijas kamaniņu braucēji piektdien kvalificējās Vinterbergas trasē Vācijā notiekošā Pasaules kausa izcīņas sestā posma pamatsacensībām.

Nāciju kausā, kas kalpo kā kvalifikācijas sacīkstes Pasaules kausam, vīru konkurencē ceturto vietu izcīnīja Inārs Kivlenieks, kurš par 0,215 sekundēm atpalika no uzvaru izcīnījušā vācieša Johanesa Ludviga.

Savukārt desmitais šoreiz bija Riks Kristens Rozītis, kurš uzvarētājam zaudēja 0,344 sekundes.

Šajā posmā nepiedalīsies citi latvieši Kristaps Mauriņš un Artūrs Dārznieks, kuri pēc treniņos piedzīvotiem kritieniem jau atgriezušies Latvijā.

Kārtējo reizi dāmu sacensībās grūti klājās Ullai Zirnei, kura Nāciju kausā ieņēma 14.vietu, uzvarētājai Sammerai Bričerei no ASV zaudēja 0,955 sekundes, bet spēja pamatsacensībām kvalificēties kā pēdējā.

Viņai nedēļas nogalē gaidāmajās pamatsacensībās pievienosies arī Elīza Tīruma, kura tur jau iekļuvusi automātiski.

Tikmēr divnieku konkurencē ļoti veiksmīgi startēja Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš, kuri ar rezultātu 43,876 sekundes izcīnīja uzvaru.

Brāļi Andris un Juris Šici, kā ierasts, Pasaules kausa sacensībām ir kvalificējušies automātiski.

Sestdien Pasaules kausa sacensības aizvadīs divnieki un dāmas, bet svētdien gaidāmas vīru sacensības un komandu stafete.

Pirmie trīs Pasaules kausa posmi 2014.gadā norisinājās Ziemeļamerikā, tajos divreiz notiekot arī jaunieviestajām Sprinta kausa sacensībām, kurās gūtie punkti tiek skaitīti Pasaules kausa vērtējumā. Sezona ar vēl sešiem posmiem līdz februāra un marta mijai turpināsies Eiropā, savukārt sezonas svarīgākās sacensības būs pasaules čempionāts, kas 14. un 15.februārī notiks Siguldā.

Pagājušā gada Soču olimpiskajās spēlēs tieši kamaniņu braucēji izcīnīja divas no četrām Latvijas godalgām - Jura un Andra Šicu ekipāža bija trešā labākā divnieku sacensībās, bet Šici kopā ar Elīzu Tīrumu un Mārtiņu Rubeni izcīnīja bronzu arī komandu stafetē.

Savukārt pagājušās sezonas Pasaules kausa kopvērtējumā vīriem Rubenis, Inārs Kivlenieks un Kristaps Mauriņš ierindojās otrajā desmitā, brāļi Šici divnieku sacensībās bija devītie labākie, bet dāmām Elīza Tīruma ierindojās 15.vietā. Stafetes sacensībās Latvija ieņēma kopvērtējuma piekto vietu.

Starpsezonā no Latvijas izlases sportistiem savu karjeru noslēdzis vien pieredzējušais Rubenis, bet viņa vietā vīriešu izlasi papildinājis Riks Kristens Rozītis.

Par Latvijas izlases galveno treneri šosezon kļuvis Kaspars Dumpis, kurš aizstājis ilgus gadus šajā amatā aizvadījušo Pēteri Cīmani.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!