Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA
Latvijas kausā kamaniņu sportā vissīvākā cīņa bija sieviešu sacensībās, kur uzvarētāju Elīnu Ievu Vītolu un otrās vietas ieguvēju Sigitu Bērziņu divu braucienu summā šķīra vien četras sekundes tūkstošdaļas, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).

Vītola pirmajā braucienā uzrādīja trešo labāko laiku, bet otrajā - pirmo, summā trasi veicot vienā minūtē un 24,393 sekundēs. Bērziņa pēc pirmā brauciena bija līdere, bet otrajā uzrādīja otro rezultātu.

Kendijai Aparjodei braucienos bija otrā un trešā vieta, bet summā 0,229 sekunžu deficīts pret uzvarētāju.

Juniorēm divu braucēju konkurencē ātrākā bija Frančeska Bona, kura par 0,256 sekundēm pārspēja Zani Kalumu. Bonai bija vairāk nekā pussekundes deficīts pret Aparjodi.

Vīriešu konkurencē uzvaras laurus plūca Kristers Aparjods, kurš abus sacensību braucienus veica ar pārliecinoši labāko rezultātu. Uzvarētājam piekāpjoties par 1,412 sekundēm, otrajā vietā bija juniors Kaspars Rinks. Savukārt bronzas godalga citam junioram Robertam Dreimanim, bet ceturtais ātrākais bija Aleksis Siņiļņikovs.

Pieaugušo konkurencē Gints Bērziņš pirmajā braucienā Aparjodam zaudēja 0,316 sekundes, bet otrajā neizgāja uz starta.

Vīriešu divvietīgo ekipāžu konkurencē zelta godalga Mārtiņam Botam/Robertam Plūmem. Otrajā vietā Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts ar 0,736 sekundes lēnākiem braucieniem summā.

Sieviešu divvietīgo ekipāžu konkurencē uzvaru svinēja juniores Marta Robežniece/Kitija Bogdanova. Otrajā vietā, uzvarētājām piekāpjoties par 0,028 sekundēm, bija Anda Upīte/Sanija Ozoliņa. Bronzas godalgas Viktorijai Ziediņai/Selīnai Elizabetei Zvilnai ar gandrīz piecu sekunžu deficītu.

Sacensībās startēt bija pieteikušies 86 sportisti piecās vecuma grupās.

Turpat Siguldā nākamajā divās nedēļas nogalēs norisināsies Pasaules kausa posmi, otrajā no tiem dalot medaļas arī Eiropas čempionāta ieskaitē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!