Foto: F64
Noskaidrots pilnais Latvijas kamaniņ sporta izlases komandas sastāvs, kas novembra beigās dosies uz Ziemeļameriku, kur tiks aizvadīti trīs Pasaules kausa posmi pēc kārtas – Leikplesidā (ASV), Vistlerā (Kanāda) un Parksitijā (ASV).

Garantēta vieta komandā šajos Pasaules kausa posmos, balstoties uz pagājušās sezonas rezultātiem, jau bija Rikam Kristenam Rozītim, Elīzai Caucei, Andrim un Jurim Šiciem, kā arī Oskaram Gudramovičam un Pēterim Kalniņam, taču vēl diviem sportistiem – vienai sievietei un vīrietim – iespēja piedalīties Ziemeļamerikas posmos bija jāizcīna kontroltreniņos.

Latvijas kamaniņu sporta izlase pirmos jaunās sezonas treniņus Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasē veica jau oktobrī, kad notika arī pirmie atlases braucieni. Visu novembri pieaugušo izlase kopā ar junioru komandu aizvada treniņnometnes četrās ledus trasēs Vācijā un Austrijā (Kēnigze, Oberhofa, Altenberga un Īglsa), kur atlikušajos treniņbraucienos par ceļa zīmi uz ASV un Kanādas Pasaules kausa posmiem cīnījās četri puiši Inārs Kivlenieks, Artūrs Dārznieks, Kristaps Mauriņš un juniors Kristers Aparjods, kā arī divas meitenes Ulla Zirne un Kendija Aparjode. Vīriešu konkurencē liela intriga izpalika, un pārliecinoši labākais visos atlases braucienos (Siguldā, Kēnigzē, Oberhofā un Altenbergā) bija Inārs Kivlenieks, taču starp dāmām spriedze valdīja līdz pat pēdējam atlases braucienam, kurā labāka izrādījās Ulla Zirne.

Jau nākamajā nedēļas nogalē, 26.-27. novembrī, Vācijas pilsētā Vinterbergā sāksies 2016./2017. gada Pasaules kausa sezona, kur startēs visi Latvijas pieaugušo izlases dalībnieki, kā arī juniors Kristers Aparjods. Komanda trīs treneru, fizioterapeita un astoņu sportistu sastāvā uz otro, trešo un ceturto Pasaules kausa posmu Ziemeļamerikā dosies dienu vēlāk, 28. novembrī.

2016./2017.gada sezonas sacensību kalendārs pieaugušajiem:
• 26.-27.11. – Viessmann Pasaules kausa 1.posms Vinterberga (Vācija)
• 2.-3.12. – Viessmann Pasaules kausa 2.posms Leikplesida (ASV)
• 9.-10.12. – Viessmann Pasaules kausa 3.posms Vistlera (Kanāda)
• 16.-17.12. – Viessmann Pasaules kausa 4.posms Parksitija (ASV)
• 5.-6.01. – FIL Eiropas čempionāts/Viessmann Pasaules kausa 5.posms Kēnigze (Vācija)
• 14.-15.01. – Viessman Pasaules kausa 5.posms Sigulda (Latvija)
• 27.-29.01. – FIL Pasaules čempionāts Insbruka (Austrija)
• 4.-5.02. – Viessmann Pasaules kausa 6.posms Oberhofa (Vācija)
• 18.-19.02. – Viessmann Pasaules kausa 7.posms Phjončhana (Koreja)
• 25.-26.02. – Viessmann Pasaules kausa 8.posms Altenberga (Vācija)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!