Foto: AP/Scanpix
2014.gada svarīgākais notikums sporta dzīvē risinājās pašā gada sākumā - februārī Krievijas kūrorts Soči uzņēma XXII Ziemas olimpiskās spēles.

Ņemot vērā Krieviju un tās īpatnības, vairākus mēnešus un pat dažas dienas pirms olimpiskajām spēlēm bija lielas bažas par Olimpiādes izdošanos. Tomēr visas "sazvērestības teorijas" izplēnēja līdz ar sporta sacensību sākumu, un ziemas sporta prieku divas nedēļas aizritēja vienā elpas vilcienā.

Piedāvājam atskatu uz XXII Ziemas olimpisko spēļu spilgtākiem momentiem, neņemot vērā Latvijas sportistu sniegumu, ko apkoposim atsevišķā TOP 10.

Soču atklāšanas ceremonijas īpatnības

Foto: Reuters/Scanpix
XXII Ziemas olimpiskās spēles atklāja ar grandiozu, bet specifisku un diezgan neparastu atklāšanas ceremoniju, kurā gadījās nu jau par leģendu kļuvis kuriozs.

Lasīt vairāk

Māsas konkurentēm atstāj vienu medaļu

Foto: Reuters/Scanpix
Frīstaila mogula sacensībās Sočos pasauli satricināja kanādiešu māsas Dufūras-Lapointas, kuras kāpa uz goda pjedestāla pirmajiem diviem pakāpieniem, tikai vienu medaļu atstājot konkurentēm.

Lasīt vairāk

Kalnu slēpošanas nobraucienā - divas olimpiskās čempiones

Foto: Reuters/Scanpix

2014.gada Soču olimpisko spēļu kalnu slēpošanas nobrauciena sacensībās nepietika ar vienu zelta medaļu - divas dāmas lielā ātrumā sarežģīto trasi veica absolūti vienādā laikā!

Lasīt vairāk

Pļuščenko pieviļ Krievijas fanus

Foto: Reuters/Scanpix
Īsi pirms savas uzstāšanās sākuma no Soču olimpisko spēļu individuālajām sacensībām izstājās krievu daiļslidotājs
Jevgeņijs Pļuščenko
, kurš tika uzskatīts par Olimpiādes galveno favorītu. Vēlāk "Pļuščenko sāga" turpinājās ar dažādām sazvērestības teorijām, tomēr gada turpinājumā krievu daiļslidotājam veica muguras operāciju, pēc kuras sportists ir apņēmības pilns turpināt karjeru.

Lasīt vairāk

Baltkrievijas ātrākā šāvēja un slēpotāja

Foto: Reuters/Scanpix
Baltkrievijas biatloniste Darja Domračova Soču olimpiskajās spēlēs kļuva par pirmo trīskārtējo čempioni. Ziemas olimpiskajās spēlēs trīs zelta medaļas negadās bieži, bet Sočos pēc Domračovas tas izdevās vēl diviem sportistiem.

Lasīt vairāk

Norvēģu slēpošanas karaliene turpina krāt medaļas

Foto: AP/Scanpix
Trīs zelta medaļas Sočos izcīnīja arī distanču slēpošanas karaliene, norvēģiete Marita Bjergena, kura trīs zelta medaļas izcīnīja arī pirms četriem gadiem Vankūverā. Tagad viņas kontā kopā ir jau 10 dažāda kaluma olimpiskās godalgas.

Lasīt vairāk

Pusstunda un trīskārtējs čempions

Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas korejietis Viktors Ans Sočos iekļuva vēsturē, jo pusstundas laikā šorttrekā pamanījās izcīnīt divas zelta godalgas un kļūt par trīskārtējo XXII Ziemas olimpisko spēļu čempionu. Kopumā naturalizētais Krievijas sportists Sočos izcīnīja četras medaļas, un viņš tagad ir pirmais šorttrekists, kuram ir visu distanču zelti - 500 m, 1000 m, 1500 m un 5000 m stafetē. Tāpat viņš ir vienīgais šorttrekists, kuram tagad ir sešas zelta medaļas.

Lasīt vairāk

'Pensionārs' Bjērndalens pārraksta olimpisko vēsturi

Foto: AP/Scanpix
Leģendārais norvēģu biatlonists Ūle Einārs Bjērndalens pēc Norvēģijas triumfa Soču olimpisko spēļu jauktajā stafetē kļuva par visu laiku medaļām bagātāko ziemas olimpieti. Norvēģu "pensionārs" vēlreiz pasaulei pierādīja, ka 40 gadu vecumā var būt lavākais biatlonists. Tagad Bjērndalen kontā Ziemas olimpiskajās spēlēs ir 13 godalgas - astoņas zelta, četras sudraba un viena bronzas.

Lasīt vairāk

Kanādas hokejisti pēc mocībām ar Latviju izcīna zeltu

Foto: AP/Scanpix
Par 2014. gada Soču olimpisko spēļu čempioniem hokejā kļuva Kanādas izlase, kas finālā pārspēja Zviedrijas valstsvienību. Lai gan kanādieši vairākās spēlēs nebija diez ko pārliecinoši,
hokeja dzimtenes spēlētājiem, visticamāk, atmiņā paliks sīkstie latvieši
- cik tur daudz trūka, lai hokejs piedzīvotu vēl vienu "brīnumu uz ledus".

Lasīt vairāk

Soči atvadās ar emocionālu un sirsnīgu noslēguma ceremoniju

Foto: Reuters/Scanpix
23. februāra vakarā Krievijas kūrortpilsēta Soči sirsnīgi un emocionāli atvadījās no pretrunīgajām, daudzu peltajām, daudzu slavētām, bet kopumā jaukajām XXII Ziemas olimpiskajām spēlēm, kas Latvijas delegācijai bija veiksmīgākās kopš valsts neatkarības atjaunošanas.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!