Foto: F64

Latvijas kalnu slēpotāji Agnese Āboltiņa un Žaks Gedra sestdien Somijā Baltijas kausa trešā posma ietvaros kļuva par valsts čempioniem slalomā, kaut Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās viņi ar augstiem rezultātiem neizcēlās.

Vīriem pēc pirmā brauciena otrais bija Latvijas labākais kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks, tomēr otrajā trasē viņš tika diskvalificēts. Tāpat pēc pirmā brauciena 16. vietā bija Miks Zvejnieks, bet otrajā viņš finišu nesasniedza.

Līdz ar to labākais no latviešiem bija Žaks Gedra, kurš pēc pirmā brauciena atradās 29. pozīcijā, bet otrajā pakāpās uz 16. vietu. Sportists summā par 5,79 sekundēm piekāpās uzvaru guvušajam zviedram Gustavam Lundbekam, kā arī saņēma 50,63 FIS punktus. Tieši Gedra arī kļuva par šīs sezonas Latvijas čempionu.

Vēl sestdien 28.vietā ierindojās Elvis Opmanis, 31.pozīcijā bija Dāvis Zvejnieks, bet Daniels Loss palika 37.vietā starp 38 ieskaiti guvušajiem sportistiem.

Tikmēr sacensībās dāmām devīto vietu guva Agnese Āboltiņa, kaut pēc pirmās trases sportiste bija astotā. Uzvaru izcīnīja zviedriete Šarlota Šēfvenberga, kurai par Latvijas čempioni kļuvušā Āboltiņa piekāpās 3,34 sekundes, nopelnot 41,74 FIS punktus.

Vēl attiecīgi 12. un 13. pozīcijā palika Evelīna Gasūna un Liene Bondare, bet 16. vietu guva Žanete Gedra. Savukārt 31. un 32. pozīcijā dalībnieču sarakstu noslēdza Agnese Sakoviča un Marta Kunce.

Pirms tam piektdien par šīs sezonas Latvijas čempioniem milzu slalomā kļuva Kristaps Zvejnieks un Āboltiņa, bet svētdien Latvijas čempioni tiks noskaidroti paralēlajā slalomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!