Foto: AFP/Scanpix
Pieredzējušais šveiciešu tramplīnlēcējs Simons Ammans piektdien Somijā kļuva par jaunās Pasaules kausa izcīņas sezonas otro sacensību uzvarētāju.

Sacensībās no lielā tramplīna Ammans veica 139,5 un 142 metrus tālus lēcienus, tiekot pie 284,1 punkta.

Otro vietu ar 276,1 punktu izcīnīja japānis Daiki Ito, kura lēcieni bija 138 un 137,5 metrus tāli, bet trešais bija viņa tautietis Noriaki Kasai, kurš ar 131 un 136,5 metrus tāliem lēcieniem iekrāja 270,5 punktus.

Kasai 42 gadu vecumā labojis sev pašam piederošo rekordu kā gados vecākais tramplīnlēcējs, kurš Pasaules kausa izcīņas individuālajās sacensībās kāpis uz goda pjedestāla.

Divi Japānas tramplīnlēcēji Pasaules kausa individuālajās sacensībās labāko trijniekā iekļuvuši pirmoreiz kopš 2006.gada.

Ammans ar 136 punktiem pēc divām sacensībām ir Pasaules kausa kopvērtējuma līderis, bet ar 126 punktiem viņam seko čehs Romans Koudelka, kurš šoreiz bija desmitais.

Vēl vienas sacensības tramplīnlēcēji Somijā aizvadīs arī sestdien.

Pagājušajā sezonā par tramplīnlēkšanas lielāko zvaigzni kļuva Kamils Stohs no Polijas, kurš ne tikai kļuva par divkārtēju Soču olimpisko spēļu čempionu, bet arī triumfēja Pasaules kausa kopvērtējumā. Jauno sezonu viņš pagaidām vēl nav iesācis potītes traumas dēļ.

Pasaules kausa izcīņas sezona ilgs līdz martam, bet pasaules čempionāts risināsies no 18. februāra līdz 1.martam Zviedrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!