Foto: Publicitātes foto

Ziemas orientieristiem paveicās ar laikapstākļiem pagājušās nedēļas nogalē, kas ļāva aizvadīt Latvijas čempionātu orientēšanās ar slēpēm sprinta un vidējā distancē. Abās distancēs vīriešiem uzvarēja Andris Kivlenieks (Ogre OK/SC), bet sieviešu konkurencē sprintā uzvarēja Dina Zobena (OK "Purva bridējs"), bet vidējā distancē – Ļubova Pavļukova (BJC Jaunība/OK Stiga), informē Latvijas Orientēšanās federācija.

Veclaicenes pagasta Kornetu pļavās divās dienās tika izcīnītas pirmās 2016. gada Latvijas čempionātu medaļas orientēšanās sportā. Par spīti nepastāvīgajiem laika apstākļiem, organizatori, netaupot laiku un pūles, bija sagatavojuši trases atbilstoši sacensību statusam un Latvijas labākie ziemas orientieristi varēja godam sadalīt godalgas sprinta un vidējās distances sacensībās.

Vīriešu elites sacensībās kārtējo reizi palika nepārspēts Andris Kivlenieks. Četrus kilometrus garo sprinta distanci Latvijas čempions pieveica 19 minūtēs un 13 sekundēs, kas bija par 16 sekundēm ātrāk nekā Naura Raizes (Madona BJSS/OK "Arona") uzrādītais rezultāts. Trešo vietu, atpaliekot gandrīz divas minūtes, izcīnīja pieredzējušais Toms Veits (OK "Purva bridējs").

Vidējā distancē pirmās divas vietas bija analoģiskas, taču tur Kivlenieka pārsvars pār Raizi 9,6 km garajā distancē sasniedza trīs minūtes un 57 sekundes. Trešo vietu aiz kluba biedra Raizes ieguva Jānis Baunis.

Pēc finiša Kivlenieks neslēpa pārsteigumu par to, ka izdevās uzvarēt: "Šogad veselības, darba un mācību dēļ treniņi ir cietuši, praktiski esmu trenējies tikai pa nedēļas nogalēm. Pirmajā dienā braucu bez domām par uzvaru, bet pēc pirmās dienas panākuma bija papildus motivācija un vidējā distancē cīnījos līdz galam."

Dalībnieku skaitu krietni kuplināja Lietuvas orientieristi, kuriem šīs sacensības arī bija nacionālais čempionāts, un pāris igauņi. Sieviešu konkurencē ātrākās bija kaimiņvalstu sportistes, taču Latvijas čempiones titulu sprintā ieguva Dina Zobena, kura pārspēja madonietes Sigitu Lapsiņu un Zani Čamani. Vidējā distancē sudraba un bronzas medaļas ieguvējas palika nemainīgas, taču čempione bija cita – Ļubova Pavļukova no Daugavpils šoreiz bija ātrākā starp latvietēm.

Jauniešiem, junioriem un arī pieaugušajiem šī bija laba pārbaude pirms sezonas svarīgākajām sacensībām – Eiropas jauniešu, pasaules junioru un Eiropas pieaugušo čempionāta, - kas jau pēc nedēļas sāksies Austrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!