Foto: RIA Novosti/Scanpix

Jaunuzceltā 2014.gada Soču ziemas olimpisko spēļu bobsleja, skeletona un kamaniņu trase ir interesanta, pēc tās izmēģināšanas pagājušajā nedēļā vienprātīgi atzina kamaniņu braucējs Andris Šics un bobsleja pilots Edgars Maskalāns.

Visu pagājušo nedēļu Soču trasē pavadīja vairāki izmēģinātāji no ārzemēm. No Latvijas bija aicināts kamaniņu divnieks Andris Šics/Juris Šics, kā arī Maskalāns kopā ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Intaru Dambi un Raivi Broku. Tā bija pirmā latviešu iepazīšanās ar jauno trasi, kur jau pēc nepilniem diviem gadiem tiks dalītas olimpiskās godalgas.

"Ļoti lielas paralēles startā var vilkt ar abu iepriekšējo olimpisko spēļu ‒ Čezānas un Vistleras ‒ trasēm," sacīja Andris Šics. "Pirmās divas virāžas pēc dāmu un divnieku starta ir tām kā kopija. Droši vien tas ir tāpēc, ka projektētājs šīm trasēm ir viens un tas pats," viņš norādīja.

Trase noteikti nav tik bīstama, par kādu tiek uzskatīta Vistleras trase Kanādā. "Trase ir aizraujoša un interesanta. Ja pat kaut kur tiek pieļauta kļūda, nav tik traki, jo var paspēt vēlāk izlabot," pastāstīja Šics. Ātrums tajā tiek attīstīts pāri par 130 kilometriem stundā, tomēr reāli visu varēs novērtēt tikai pirmajās sacensībās, jo pašlaik prognozēt 2010.gada olimpiskais vicečempions neko nevēlējās.

"Trase ir viegli izbraucama, interesanta. Lai sasniegtu labu laiku, tā ir precīzi jāizbrauc. Citādi nav nekādu problēmu," gūtajos iespaidos dalījās Maskalāns. "Trase ir diezgan savdabīga un neatgādina nevienu citu trasi, tieši tādēļ tā arī ir interesanta. Man tā patika. Ir vēl vietas, kas jāatkož, taču trasē galvenais būs precizitāte," klāstīja sportists.

"Vieta, kur uzbūvēta trase, patiešām ir burvīga. Ja nezinātu, ka tas ir Krievijā, nemūžam neticētu," teica Šics. "Celtniecības darbi visapkārt notiek 24 stundas diennaktī."

"Patlaban trase ir uzbūvēta, bet visapkārt vēl ir viens liels būvlaukums," situāciju novērtēja Maskalāns.

Nākamajā ‒ pirmsolimpiskajā ‒ sezonā Soču trasē risināsies Pasaules kausa posmi gan bobslejā un skeletonā, gan kamaniņu sportā. Lai labāk iepazītos ar trasi, tiks rīkotas arī oficiālās treniņnedēļas, taču ir skaidrs, ka vislabāk ar trasi līdz 2014.gada februārim iepazīsies pašmāju ‒ Krievijas ‒ sportisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!