Otrdien svinīgā ceremonijā Soltleiksitijā tika atklāts Olimpisko spēļu ciemats. Svinīgajā pasākumā ciematu atklāja spēļu organizācijas komitejas vadītājs Mits Romnejs un ciemata mērs Spenss Ekls.
Ievērojamākais no ciemata iedzīvotājiem būs Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Žaks Roge, kurš ir pirmais SOK vadītājs, kurš olimpiādes laikā dzīvos kopā ar sportistiem.

"Ciemats ir labākā vieta, kur var izjust spēles. Trīs reizes es ciematā esmu dzīvojis kā sportists, bet piecas - kā [Beļģijas] delegācijas vadītājs. Tā ir brīnišķīga vieta," teica Roge. "Vēlos redzēts atmosfēru, kāda valda spēlēs, un gribu uzturēt kontaktus ar sportistiem."

Ciemata platība kopumā ir vairāk kā 30 hektāri un tas atrodas Jūtas universitātes teritorijā. Studenti, kuri agrāk dzīvoja šeit, ciematiņu pameta jau 9.janvārī un tajā atgriezīsies tikai pēc Paralimpisko spēļu noslēguma marta beigās.

Kopumā Olimpisko spēļu laikā ciematā dzīvos vairāk kā 3500 sportisti, oficiālās personas, ārsti un treneri no 84 valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!