Foto: AP/Scanpix

2018.gada Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu programmā pirmdien apstiprināti akrobātiskie lēcieni pa tramplīnu jeb "Big Air" snovbordā, jaukto pāru sacensības kērlingā, masu starts ātrslidošanā un komandu sacensības kalnu slēpošanā.

Latvijai vislielākās izredzes varētu būt ātrslidošanas un kērlinga jaunajās disciplīnās.

Kā zināms, Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs pērn novembrī izcīnīja otro vietu Pasaules kausa sacensību distancē ar masu startu, bet februārī viņš guva ceturto vietu pasaules čempionātā šajā disciplīnā.

Pēc pašreizējiem noteikumiem masu startā tiek vākti punkti starpfinišos, kas dod priekšrokas lielākām komandām, bet pārējie sportisti finiša spurtā sadala vien ceturto un zemākas vietas.

Tāpat Latvija aktīvi nodarbojas arī ar jaukto pāru kērlingu, un aprīlī notikušajā pasaules čempionātā Iluta Linde un Arnis Veidemanis guva 12.vietu. Līdz šim augstākais sasniegums Latvijas jauktajam pārim pasaules čempionātā ir septītā vieta 2008.gadā.

Nesen aizvadītajā sezonā Latvijas snovbordists Toms Petrusevičs piedalījās arī vairākās Pasaules kausa sacensībās "Big Air" disciplīnā, tomēr ar lieliem panākumiem neizcēlās.

Tāpat Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) pirmdien lēmusi no olimpisko spēļu programmas izslēgt snovborda paralēlo slalomu.

Pēc jaunākajiem lēmumiem, nākamajās olimpiskajās spēlēs tiks sasniegts rekords dāmu dalībnieču skaita ziņā, kā arī jauktajās sacensībās.

2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs tika sadalīti 98 medaļu komplekti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!