Foto: AFP/Scanpix

Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs sestdien ierindojās 26.vietā Berlīnē notiekošā Pasaules kausa sezonas trešā posma 5000 metru distancē.

Silovs 5000 metru distanci veica sešās minūtēs un 33,53 sekundēs, kas B divīzijas ieskaitē viņam deva desmito vietu, taču summā viņš ierindojās 26.pozīcijā.

Par sasniegto rezultātu Silovs tika pie pieciem punktiem, kas Pasaules kausa ieskaitē viņam šajā disciplīnā dod 41.vietu. Latvietis tikai vienā posmā piedalījies 5000 metru sacensībās, kamēr kopvērtējumā augstāk stāvošie sportisti lielākoties piedalījušies vairāk posmos.

Pasaules kausa pirmajā posmā Silovs nepiedalījās muguras traumas dēļ, bet sezonas otrajā posmā viņš izcīnīja otro vietu distancē ar masu startu. Šajā vasarā sportists uzsācis sadarbību ar "Stressless" komandu.

Silovs karjeru uzsāka kā šorttrekists, bet neilgi pirms Vankūveras Olimpiādes pievērsās arī ātrslidošanai un kļuva par pirmo sportistu, kurš vienās olimpiskajās spēlēs startējis abās disciplīnās.

Pēc tam viņš pilnībā pievērsās ātrslidošanai. Soču olimpiskās spēles sportistam gan nebija veiksmīgas, labāko sniegumu nodemonstrējot 1500 metru distancē, kurā viņš izcīnīja 14.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!