Foto: AFP/Scanpix

Latviešu ātrslidotājs Haralds Silovs sestdien izcīnīja trešo vietu Kanādā notiekošā Pasaules kausa trešā posma 1000 metru distances B divīzijas sacensībās.

B divīzijā ātrākais bija nīderlandietis Heins Oterspērs, kurš distanci veica vienā minūtē un 7,14 sekundēs, kamēr otrais pēc 0,69 sekundēm bija amerikānis Džonatans Garsija, bet Silovs no pirmās vietas atpalika par 0,87 sekundēm.

Sestdien sasniegtais rezultāts latvietim ļāva tikt pie 15 Pasaules kausa ranga punktiem, kas šajā distancē viņam ir pirmie šosezon un pagaidām kopvērtējumā ļauj atrasties 28.vietā.

Vēlāk sestdien sportisti sacentīsies 1000 metros arī spēcīgākās A divīzijas ietvaros, tomēr tās Pasaules kausa ietvaros tiek uzskatītas par divām atsevišķām sacensībām.

Šī posma turpinājumā Silovs plānojis piedalīties arī masu starta sacensībās, kur sestdien notiks pusfināla skrējieni.

Sezonas pirmajā posmā Silovs masu startā izcīnīja astoto vietu, kā arī bija trešais 1500 metru distances B divīzijas sacensībās - šīs distances kopvērtējumā viņš pašlaik ar divos posmos nopelnītiem 33 punktiem ir 18.vietā.

Tieši masu startā un 1500 metru distancē Silovs pēdējos gados sasniedzis labākos rezultātus. Phjončhanas olimpiskajās spēlēs masu startā sacentīsies 24 sportisti, bet 1500 metros - 36 slidotāji. Olimpiskā kvalifikācija norisināsies četros Pasaules kausa posmos novembrī un decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!