Foto: F64

Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs sestdien Baltkrievijas galvaspilsētā Pasaules kausa (PK) sezonu masu startā iesāka ar astoto vietu finālā.

Fināla slidojumā Silovs ceturtajā aplī finišēja pirmajā pozīcijā, iegūstot trīs punktus, bet finišu viņš sasniedza 11. pozīcijā. Starpfinišā iegūto punktu dēļ SIlovs tika klasificēts astotajā vietā.

Uzvaru šajā posmā svinēja nīderlandietis Jorits Bergsma, otrais bija Džeivons Čuns, bet trešo pozīciju izcīnīja viņa tautietis Čhonho Ums.

Masu starta finālā startēja 16 sportisti.

Šajā disciplīnā Silovs Pasaules kausa kopvērtējumā iekrājis 34 punktus, kas viņam ļauj ieņemt 15. pozīciju.

Pusfinālā Silovs pēc pirmā apļa bija pirmais, tādējādi nopelnot trīs punktus, tomēr distances turpinājumā viņš zaudēja vairākas vietas un finišēja ar devīto ātrāko laiku. Iegūto punktu dēļ viņš tika klasificēts astotajā pozīcijā, kas kā pēdējam ļāva iekļūt finālā.

Šajā pusfinālā uzvaru izcīnīja dienvidkorejietis Ums, bet otrā pusfinālā triumfēja Bārts Svings no Beļģijas.

Silovs karjeru sāka kā šorttrekists, bet neilgi pirms Vankūveras Olimpiādes pievērsās arī ātrslidošanai un kļuva par pirmo sportistu, kurš vienās olimpiskajās spēlēs startējis abās disciplīnās. Šogad Phjončhanas olimpiskajās spēlēs viņš izcīnīja augsto ceturto vietu 1500 metru distancē un bija 15. pozīcijā 1000 metros, bet masu startā, kas debitēja Olimpiādes programmā, nepārvarēja pusfināla barjeru.

2010. gadā Silovs kļuva par pirmo sportistu, kurš vienās olimpiskajās spēlēs piedalījies gan šorttrekā, gan ātrslidošanā, turklāt paveica to vienā dienā.

Šosezon Pasaules kausā ātrslidošanā paredzēti seši posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!