Foto: AP/Scanpix
Par prestižās Četru tramplīnu turnejas uzvarētāju otrdien kļuva austrietis Štefans Krafts, tomēr noslēdzošās sacensības aizēnoja smags četrkārtējā olimpiskā čempiona Simona Ammana kritiens.

Austrijas pilsētā Bišhofzofenē notikušajā ceturtajā posmā par uzvarētāju kļuva cits mājinieks Mihaels Haibeks, kura lēcieni bija 137,5 un 136,5 metrus tāli, kas summā deva 288,4 punktus. Viņš tika pie pirmā panākuma karjerā Pasaules kausa posmos.

Otro vietu ar 277,1 punktu izcīnīja japāņu veterāns Noriaki Kasai, kura lēcieni bija 132,5 un 137 metrus tāli.

Tomēr noslēdzošo posmu aizēnoja slavenā Amana kritiens.Sportists pēc piedzīvotās nelaimes, iespējams, bija bezsamaņā un no trases tika novests mediķu uzraudzībā. Sīkāka informācija par viņa veselības stāvokli pagaidām nav pieejama.

Savukārt Krafts ar 271,3 punktiem posmā ieņēma trešo vietu (133,5 un 132 metru lēcieni), tomēr tas neliedza tikt pie panākuma kopvērtējumā ar 1106,7 punktiem.

Līdz ar to kāds austrietis Četru tramplīnu tūrē triumfējis septīto gadu pēc kārtas, bet 21 gadu vecais Krafts kļuvis par jaunāko kopvērtējuma uzvarētāju kopš 1996./97.gada sezonas, kad 17 gadu vecumā triumfēja slovēnis Primožs Peterka.

Otrais kopvērtējumā ar 1100,7 punktiem bija Haibeks, bet trešo vietu ar 1077,2 punktiem izcīnīja Slovēnijas sportists Peters Prevcs, kurš noslēdzošajā posmā palika ceturtais.

Austrieši šo sacensību kopvērtējumā kopumā triumfējuši 16 reizes, panākot līdzšinējās rekordistes Somiju un Vāciju. Četru tramplīnu turneja šosezon notika 63.reizi.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc 13 sacensībām līderpozīcijā ar 689 punktiem nostiprinājies Haibeks, kurš tagad par 72 punktiem apsteidz Kraftu, bet trešais ar 584 punktiem ir Prevcs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!