Foto: AFP/Scanpix
Austrijas tramplīnlēcēji sestdien izcīnīja uzvaru pēdējās Pasaules kausa komandu sacensībās, kas notika Slovēnijā, Planicā.

Austrijas sportisti - Tomass Dītharts, Štefans Krafts, Andrēass Koflers, Gregoru Šlīrencaueru - lēcienos no lielā tramplīna summā tika pie 1045,6 punktiem.

Otrajā vietā tikmēr ierindojās Polija, kura iekrāja, 1007,6 punktus, bet trešā bija Norvēģija, no poļiem atpaliekot vien par 0,3 punktiem.
Svētdien Slovēnijā vēl atlicis aizvadīt šajā sezonā pēdējās individuālās sacensībās.

Tomēr Austrijas tramplīnlēcēji jau ir sev nodrošinājuši uzvaru Nāciju kausa ieskaitē. Viņu kontā šobrīd ir 5266 punkti, kamēr otrie ar 4533 punktiem ir Vācijas sportisti.

Jau vēstīts, ka individuāli piektdien Pasaules kausa kopvērtējumā triumfēja divkārtējais Soču olimpisko spēļu čempions Kamils Stohs no Polijas.

Savukārt dāmu sacensībās sestdien Pasaules kausa posmā triumfēja šīs sezonas čempione japāniete Sāra Takanaši, kura pēc 135 un 132,5 metru tāliem lēcieniem un iegūtiem 271,6 punktiem uzvarēja pārliecinoši.
Šī Takanaši bija jau 15.uzvara šosezon.

Otrajā vietā tikmēr ierindojās vēl viena Japānas tramplīnlēcēja Juki Ito, bet trešā bija Žilija Klēra no Francijas.

Takanaši sezonu noslēdza ar izcīnītiem 1720 punktiem, kamēr ar 806 punktiem sekoja olimpiskā čempione Karīna Fogta, bet trešo vietu ieņēma Ito ar 759 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!