Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas vadošā biatloniste Baiba Bendika sestdien, 8. februārī, Itālijā Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) kausa 7,5 kilometru sprinta sacensībās izcīnīja augsto septīto vietu.

Par sacensību uzvarētāju tika kronēta Krievijas sportiste Uļjana Kaiševa, kura bija nekļūdīga abās šautuvēs un distanci veica 22 minūtēs un 37,3 sekundēs. Otro vietu izcīnīja vāciete Frančiska Hilderbranda, kura līderei zaudēja nepilnas desmit sekundes, arī viņai esot precīzai abās ugunslīnijās. Nevienu kļūdu abās šautuvēs nepieļāva arī Krievija sportiste Viktorija Sļivko, kura tautietei zaudēja 21,7 sekundes.

Bendika pirmajā ugunslīnijā neaizvēra divus mērķus un tobrīd ierindojās 59. pozīcijā, no līderes iepaliekot teju minūti. Otrajā šautuvē viņa vairs nekļūdījās un to pameta jau 18. vietā, bet līdz finišam viņai izdevās apsteigt vēl 11 sportistes, izcīnot septīto vietu.

Latvijas vadošajai biatlonistei distancē bija trešais ātrākais slēpojums.

Sacensībās piedalījās vēl trīs Latvijas sportistes – Annija Keita Sabule, Ieva Pūce un Inese Golubeva.

Golubeva katrā no šautuvēm neaizvēra pa vienam mērķim un ierindojās 76. vietā, līderei zaudēdama nedaudz vairāk nekā četras ar pusi minūtes. Pūce pirmajā ugunslīnijā pieļāva trīs kļūdas, bet otrajā vienu un finišēja ar 84. ātrāko laiku. Savukārt Sabule pirmajā šautuvē pieļāva trīs kļūdas, otrajā šāva precīzi un izcīnīja 87. pozīciju.

Kopumā finišu sasniedza 91 sportiste.

Bendika ar 19 punktiem IBU kausa kopvērtējumā atrodama 90. pozīcijā, bet pārējās Latvijas sportistes rangā vēl nav iekļuvušas. Savukārt Pasaules kausa kopvērtējumā Bendika ar 89 punktiem ierindojas 41. vietā.

Vēlāk uz starta izgāja arī Edgars Mise, Roberts Slotiņš un Renārs Birkentāls, kuri piedalījās desmit kilometru sprinta distancē.

Par uzvarētāju vīru konkurencē kļuva norvēģis Endre Stremheims, kurš pieļāva vienu kļūdu otrajā šautuvē un finišēja pēc 24 minūtēm un 35,2 sekundēm. Viņš par 0,9 sekundēm apsteidza francūzi Martinu Botonē-Periā, bet vācietis Lukass Fračers uzvarētājam zaudēja 7,1 sekundi.

Veiksmīgākais no trim latviešiem bija Slotiņš, kurš pirmajā šautuvē pieļāva trīs kļūdas, otrajā vienu, kas viņam neliedza būt ātrākajam starp latviešiem – 61. vieta. Mise pirmajā ugunslīnijā nekļūdījās, bet otrajā neizvēra divus mērķus, izcīnīdams 69. pozīciju, kamēr Birkentāls ar trim kļūdām šautuvē izcīnīja 75. vietu starp 113 finišu sasniegušajiem sportistiem.

IBU kausa kopvērtējuma 70. vietā ar 36 punktiem atrodams Andrejs Rastorgujevs, kurš sezonu aizvada Pasaules kausā, bet Mise ar astoņiem punktiem ierindojas 105. pozīcijā. Pārējie Latvijas biatlonisti kopvērtējumā nav atrodami.

Latvijas vadošā biatloniste Bendika šajā sezonā lielākoties startējusi Pasaules kausa sacensībās, kur janvāra izskaņā Pokļukā pārī ar Andreju Rastorgujevu izdevās izcīnīt septīto vietu jauktajā stafetes slēpojumā, kas Latvijai līdz šim ir labākais sasniegums. Turpat Pokļukā viņa 15 kilometru individuālajā distancē ierindojās 24. pozīcijā. Bendika pirms šī posma IBU kausa sacensībās šosezon bija startējusi vienu reizi, kad Ridannā izdevās izcīnīt 22. vietu.

Savukārt Mise, Slotiņš un Birkentāls regulāri piedalās IBU kausa posmos, taču nevienam no viņiem nav izdevies sasniegt augstvērtīgus rezultātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!