Foto: LETA

Latvijas vadošā biatloniste Baiba Bendika patur prātā iespēju 2022. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs startēt arī distanču slēpošanas 30 kilometru distancē, viņa pastāstīja intervijā raidījumam "Sporta Studija".

Aizvadītajā nedēļā Bendikai neizdevās starts Pasaules kausa posmā biatlonā Zviedrijas pilsētā Estešundā, nekvalificējoties iedzīšanai, un viņa devās uz Bruksvallarnu, kas atrodas aptuveni 300 kilometrus tālāk, lai piedalītos Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās desmit kilometru distancē. Tur viņa izcīnīja 17. vietu, kas viņai ļāva sasniegt jaunu personisko rekordu FIS punktu izteiksmē – 102,05.

"Es jau pagājušajā gadā teicu, ka viens no teorētiskajiem plāniem olimpiskajās spēlēs ir startēt slēpošanā 30 kilometru distancē. Ja visi faktori sakritīs, tad man vajadzēs tos dažus startus slēpošanā. Galvenais bija dabūt A kvalifikācijas normatīvu, ko man ar vakardienas startu būs izdevies izdarīt," sarunā ar žurnālistu Dāvidu Ernštreitu teica Bendika.

"Nākamais solis būs, ka mēs rakstīsim vēstuli Starptautiskajai Slēpošanas federācijai (FIS) ar lūgumu un jautājumu, vai es ar savu biatlona kvotu varu tikt klāt 30 kilometru startam olimpiskajās spēlēs. Lai nebūtu jānoņem kvota kādai no mūsu slēpotājām. Tā nav prioritāte, bet ja sanāks, tā būs forša iespēja iegūt olimpiskajās spēlēs vēl vienu startu un pieredzi," viņa turpināja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!