Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Reinis Bērziņš sestdien Nagojā ierindojās 11.vietā Pasaules kausa šorttrekā otrajā posmā 1500 metru distancē.

Pusfinālā viņš savā slidojumā ierindojās ceturtajā vietā septiņu slidotāju konkurencē, distanci veicot divās minūtēs un 20,722 sekundēs un iekļūstot B finālā. No otrās vietas, kas iekļuva A finālā, latvietis atpalika par 0,126 sekundēm.

Vēlāk B finālā Bērziņš arī ieņēma ceturto vietu septiņu slidotāju vidū, finišējot pēc divām minūtēm un 29,151 sekundes, kas deva 11.vietu posmā.

Uzvaru izcīnīja Jurijs Konfortola, kurš pārliecinoši uzvarēja, par vairāk nekā deviņām sekundēm apsteidzot dienvidkorejieti Hvangu Dehonu un ķīnieti Lonu Suņu.

Roberts Krūzbergs slidojumā par vietām tika diskvalificēts un ierindojās 28.vietā 84 slidotāju konkurencē.

500 metros cīņā par vietām aiz pusfināla robežas abi latvieši bija vienā slidojumā, Krūzbergam par 0,3 sekundēm apsteidzot Bērziņu un ierindojoties otrajā vietā slidojumā. Kopvērtējumā abiem attiecīgi 27. un 28.vieta 85 šorttrekistu vidū.

Uzvarēja Dehons, kurš A finālā apsteidza ķīnieti Ziveju Reņu un Kazahstānas šorttrekistu Denisu Ņikišu.

Otrais Pasaules kausa posms Japānā norisināsies līdz svētdienai. Pirmajā posmā gūtā savainojuma dēļ Japānā nestartē Endijs Vīgants.

Novembra beigās nākamie posmi notiks Ungārijā un Nīderlandē. Pasaules kausa posmos sportisti cīnās par punktiem 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!