Foto: F64
Latvijas distanču slēpotājs Indulis Bikše otrdien Itālijā izcīnīja 66. vietu prestižā seriāla "Tour de Ski" trešajās sacensībās - 15 kilometru distancē brīvajā stilā ar atsevišķu startu.

Bikše finišēja pēc 34 minūtēm un 30,9 sekundēm, kas deva 66. vietu 78 startējušo slēpotāju konkurencē.

Latvijas slēpotājs ar savu rezultātu tika pie 89,51 FIS punkta.

Uzvarēja krievs Sergejs Ustjugovs, kurš distanci veica 31 minūtē un 2,5 sekundēm. Viņš par 22,6 sekundēm apsteidza komandasbiedru Ivanu Jakimuškinu un par 29 sekundēm - vēl vienu Krievijas slēpotāju Aleksandru Boļšunovu.

Kopvērtējumā līderis ir Ustjugovs, kurš par 27 sekundēm apsteidz Boļšunovu un vēl par 10 sekundēm - norvēģi Juhanesu Klēbo. Bikše zaudē piecas minūtes un 50 sekundes, ieņemdams 70.vietu.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 630 punktiem ir Klēbo, otro vietu ar 502 punktiem ieņem Boļšunovs, bet trešais ar 495 punktiem ir norvēģis Ēmils Īvešens.

Šodien 10 kilometru distancē brīvajā stilā dosies arī sievietes, viņu vidū - arī Latvijas labākā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka.

Bikše "Tour de Ski" startē jau ceturto reizi, kurš savā pirmajā tūrē 2017.gada janvārī sasniedzot vēsturisko panākumu un pēdējā posmā pret kalnu iegūstot 27.vietu, par to nopelnīdams Latvijai pirmos punktus Pasaules kausa kopvērtējumā.

Arī šogad juniore Eiduka, kura pērn pirmā no Latvijas sievietēm startēja "Tour de Ski", nestartēs līdz beigām, jo šādā jaunā vecumā nav nepieciešams pārmocīt ķermeni ar milzīgām slodzēm, sacensības beidzot ar šodienas posmu.

"Tour de Ski" noslēgsies pēc nedēļas.

Iepriekšējā sezonā prestižajā seriālā uzvarēja norvēģi Juhaness Klēbo un Ingvilda Estberga.

"Tour de Ski" seriāls veidots pēc leģendārās daudzdienu riteņbraukšanas tūres "Tour de France" parauga un principiem, distanču slēpošanas apritē ienākot 2006./2007. gadu mijā. Tā ir Pasaules kausa posmu sastāvdaļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!