Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA
Krievijas distanču slēpotājs Aleksandrs Boļšunovs atvainojies par incidentu stafetes sacensībās aizvadītajā nedēļas nogalē, uzsverot, ka šāda situācija vairs neatkārtosies, viņš pauda intervijā Norvēģijas televīzijas kanālam TV2.

Četrkārtējais olimpisko spēļu medaļnieks Bolšunovs ar nesportisku rīcību izcēlās svētdien notikušajās distanču slēpošanas 4x7,5 kilometru stafetes sacensībās Somijā. Viņš finišā ļoti sīvā cīņā par sudraba godalgu spēkojās ar Somijas slēpotāju Joni Maki, kurš spieda krievu ārā no trases. Bolšunovam nācās piekāpties, un viņš uz to reaģēja ar nūjas sitienu pretiniekam. Savukārt pēc finiša Krievijas slēpotājs ar hokeja cienīgu spēka paņēmienu notrieca Maki.

"Ja vēlreiz gadīsies šāda situācija, es būšu mierīgs. Protams, tā bija pirmā un pēdējā reize. Tajā dienā Maki parādīja, kā nevajag rīkoties uz slēpēm finiša taisnē, bet es parādīju, kā nevajag rīkoties pēc šādiem incidentiem," sacīja Boļšunovs.

"Man vajadzēja pajautāt Maki, kāpēc viņš šādi rīkojās. Brīdī, kad sāku bremzēt viņa priekšā, man salūza slēpju stiprinājums un nevarēju laicīgi apstāties. Es domāju, ka diskvalificēt vajadzēja gan Somijas, gan Krievijas komandu," pauda Krievijas slēpotājs.

Savukārt Somijas Slēpošanas asociācija saņēmusi atvainošanos no Boļšunova un Krievijas Slēpošanas federācijas, un to pieņēma, uzsverot, ka turpmāk vēlas baudīt godīgas sacensības bez šādiem incidentiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!