Foto: Reuters/Scanpix
Starptautiskā Sporta Arbitrāžas tiesa (CAS) otrdien attaisnojusi dopinga lietošanā vainoto pazīstamo igauņu distanču slēpotāju Andrusu Vērpalu, tomēr dopinga pārkāpumi pilnībā nav dzēsti, vēsta igauņu masu mediji.

CAS paziņojumā teikts, ka vairāki apstākļi norāda uz to, ka Vērpalu lietojis augšanas hormonus. Tomēr pieļautie procesuālie pārkāpumi neļauj sodīt slēpotāju par dopinga lietošanu, saka CAS.

Vienam no visu laiku izcilākajiem igauņu sportistiem Vērpalu trīs gadu diskvalifikācija par dopinga lietošanu sākotnēji stājās spēkā 2011.gada 14.februārī. Pozitīva izrādījās A prove, ko sportists nodeva 2011.gada 29.janvārī sacensībās Otepē, gatavojoties pasaules čempionātam. Pēc dažām dienām par pozitīvām dopinga analīzēm tika informēta Igaunijas Slēpošanas savienība, bet Vērpalu vēlāk paziņoja par karjeras beigšanu un nestartēja pasaules čempionātā.

Diskvalifikācijas laikā 42 gadus vecais Vērpalu nedrīkstēja ne tikai piedalīties sporta sacensībās, bet arī palīdzēt treniņu darbā vai pildīta kāda funkcionāra pienākumus sportā. Tagad viņš drīkstēs strādāt sporta jomā, taču pagaidām nav zināms, vai Vērpalu plāno atgriezties aktīvajā sportā.

Vērpalu ir divkārtējs olimpiskais čempions – 2002. un 2006.gadā viņš uzvarēja 15 kilometru distancē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!