Foto: AFP/Scanpix

Divkārtējais olimpiskais čempions Zviedrijas hokeja izlases sastāvā Peters Forsbergs neslēpa savu sarūgtinājumu pēc Stokholmas-Ores kandidatūras zaudējuma cīņā par 2026. gada Ziemas olimpisko spēļu rīkošanu.

Jau ziņots, ka SOK individuālo biedru balsojumā par 2026. gada Olimpiādes mājvietu tika izraudzītas Milāna un Kortīna d'Ampeco, kas tādējādi cīņā par rīkošanas tiesību iegūšanu pārspēja Stokholmas-Ores pieteikumu no Zviedrijas, kas turklāt ledus renes sporta veidus plānoja aizvadīt Siguldā esošajā kamaniņu trasē.

"Četri no SOK biedriem prezentācijas laikā gulēja. Tas ir neticami! Vai tiešām viņi nevarēja noturēties, lai neaizmigtu. Balsojums par olimpisko spēļu norises vietu notiek reizi četros gados, un mūsu prezentācija ilga aptuveni 30 minūtes. Kā šie biedri balsoja un kādu informāciju ieguva?" Forsberga teikto citēja Zviedrijas medijs SVT.

Arī Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis atzina, ka daļai no SOK biedriem šis balsojums nebija pārāk svarīgs.

Divas trešdaļas no balsotājiem nezina, kas ir sniegs un ziemas sports," sarunā ar Latvijas portālu "sportacentrs.com" teica Vrubļevskis. "Iespējams, viņiem formālie apstākļi šķiet daudz svarīgāki nekā lietas būtība. Āfrikas, Āzijas, Dienvidamerikas valstu pārstāvjiem, kuru sportisti nepiedalās ziemas olimpiskajās spēlēs, ir vienalga, kur spēles notiek."

Olimpisko spēļu mājvieta tika izvēlēta SOK individuālo biedru balsojumā. Šo biedru skaits oficiāli ir 95, bet balsot reāli varēja tikai 83, turklāt SOK prezidents Tomass Bahs šajos balsojumos parasti atturas. Stokholmas-Ores kandidatūru Lozannā pārstāvēja ap 70 delegātu, no kuriem pieci bija Latvijas pārstāvji, starp kuriem bija arī 1988.gada olimpiskais čempions bobslejā Jānis Ķipurs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!