Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Pirmā testēšanas kārta pirms Pasaules kausa posma Vācijas trasē Oberhofā, ir devusi četrus pozitīvus testu rezultātus, vēsta Starptautiskā Biatlona savienība (IBU).

IBU ģenerālsekretārs Felikss Biterlings vārdus ceturtdienas paziņojumā nenosauca, piebilstot, ka visi četri koordinē turpmāko darbību ar vietējām veselības iestādēm, kas noteiks ierobežojumus, piemēram, karantīnu.

"Mēs sagaidām dažus saslimšanas gadījumus pēc Ziemassvētku pārtraukuma, taču mūsu sistēma ļauj ātri reaģēt," viņš teica.

Jaunākie rādītāji kopš sezonas sākuma saslimušo kopējo skaitu ir palielinājuši līdz 22.

IBU ir ieviesusi stingru higiēnas koncepciju un biežas pārbaudes sportistiem un pārējiem iesaistītajiem. Tāpat, lai samazinātu ceļojumus, sacīkstes tiek rīkotas vienā vietā divas nedēļas.

Oberhofas posms sāksies piektdien ar sprinta sacensībām, kurās piedalīsies arī Latvijas sportisti.

Savukārt distanču slēpošanā ar Covid-19 saslimusi zviedriete Linna Svāna, kura šīs sezonas "Tour de Ski" seriālā izcīnījusi divas uzvaras, ziņo komandas pārstāvis Pers Andešsons.

Zviedrijas komanda Valdifjemmē ieradās trešdien un līdz šim gaidīja Covid-19 testu rezultātus. Svānas nodotās analīzes izrādījušās pozitīvas.

"Vēlamies pārliecināties, vai rezultāts tiešām ir patiess," skaidroja Andešsons, norādot, ka Svāna jūtas labi un neizjūt izteiktus slimības simptomus.

Plānots, ka piektdien būs zināmi PCR testu rezultāti.

Tāpat zināms, ka ar Covid-19 saslimuši divi vārdā nenosaukti Somijas sportisti.

Svāna šīs sezonas "Tour de Ski" seriālā uzvaru izcīnīja sprinta disciplīnā un arī desmit kilometru slēpojumā ar masu startu.

Zviedrijas sportiste sacensību kopvērtējumā ierindojas 16.vietā un līderei Džesijai Diginsai no ASV zaudē nepilnas trīs ar pusi minūtes. Latvijas pārstāve Patrīcija Eiduka no līdere atpaliek sešas minūtes un 32 sekundes, bet Svāna ir nepilnu trīs minūšu attālumā.

Pēc vienas atpūtas dienas 8.janvārī slēpotāji cīnīsies 10/16 kilometru distancē klasiskajā stilā ar kopēju startu. Nākamajā dienā būs sprints, bet tūre noslēgsies 10.janvārī, sacenšoties ar kopēju startu desmit kilometros brīvajā stilā, lielai daļai distances vedot pret kalnu. Pēdējā etapā starta un finiša augstuma starpība būs 420 metri, bet stāvākajā kāpumā būs jāslēpo kalnā ar 30% slīpumu.

Trešo gadu pēc kārtas Latvija ir pārstāvēta vīriešu un sieviešu konkurencē. Ja 20 gadus vecā Eiduka tūrē ir startējusi jau divas reizes, tad 21 gadu vecajam Raimo Vīgantam tā bija debija

Eiduka iepriekšējās divās reizēs "Tour de Ski" piedalījās tikai pirmajos trijos posmos, tādējādi veicot tikai aptuveni pusi no tūres. Decembrī slēpotāja neizslēdza iespēju, ka šogad veiks visu tūri.

Šogad "Tour de Ski" nepiedalās titulētā Norvēģijas komandas, toties Pasaules kausa apritē atgriezušās divas citas slēpošanas lielvalsts izlases - Somija un Zviedrija.

"Tour de Ski" seriāls veidots pēc leģendārās daudzdienu riteņbraukšanas tūres "Tour de France" parauga un principiem, distanču slēpošanas apritē ienākot 2006./2007.gadu mijā. Tā ir Pasaules kausa posmu sastāvdaļa.

Pērn vīriešu sacensībās Indulis Bikše tūri noslēdza 49.vietā, kamēr uzvaras laurus plūca krievs Aleksandrs Boļšunovs un norvēģiete Terēze Juheuga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!